Η Ελλάδα της  μιζέριας και της ελεημοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αξίζει

 Η Ελλάδα της  μιζέριας και της ελεημοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αξίζει, χρειαζόμαστε την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και των ευκαιριών

 

«Η  Ελλάδα δεν χρειάζεται αερολογία, η Ελλάδα δεν χρειάζεται δημαγωγία, η Ελλάδα  δεν χρειάζεται επικοινωνιακά κόλπα, η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτική του καφενέ,   η Ελλάδα χρειάζεται στροφή σε μια πολιτική σοβαρή, μία πολιτική ευρωπαϊκή, μια πολιτική κοινής λογικής και αυτό είναι το οποίο θέλει να πετύχει η Νέα Δημοκρατία κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Φλώρινα με την ευκαιρία της κοπής της πίτας της περιφερειακής οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας της ΝΔ και της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Φλώρινας, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018.

-Επιτέθηκε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι έχει πάρει διαζύγιο με τη λογική και πως διαθέτει περισσότερο χρόνο στα επικοινωνιακά τρυκ παρά στη λύση των προβλημάτων της χώρας.

-Για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την πολιτική της «μιζέριας και της  ελεημοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ότι «μόνο με μια κυβέρνηση που πιστεύει

στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας,  μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να φέρει νέες δουλειές στην Ελλάδα, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία μπορούν να κάνουν την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Η Ελλάδα της  μιζέριας και της ελεημοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αξίζει, χρειαζόμαστε την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και των ευκαιριών.  Ελλάδα της αξιοπρέπειας και των ευκαιριών μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με τη Νέα Δημοκρατία».

-Παρομοίασε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτική του «καφενέ» και η μόνη αξιόπιστη λύση είναι η ΝΔ. «Η  Ελλάδα δεν χρειάζεται αερολογία, η Ελλάδα δεν χρειάζεται δημαγωγία, η Ελλάδα  δεν χρειάζεται επικοινωνιακά κόλπα, η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτική του καφενέ,   η Ελλάδα χρειάζεται στροφή σε μια πολιτική σοβαρή, μία πολιτική ευρωπαϊκή, μια πολιτική κοινής λογικής και αυτό είναι το οποίο θέλει να πετύχει η Νέα Δημοκρατία κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν παριστάνουμε τους αλάθητους. Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, έχουμε μιλήσει   αναλυτικά και δημόσια για τα όποια λάθη του παρελθόντος, δεν κουνάμε το δάχτυλο στην Ελληνική κοινωνία αλλά αυτή την ώρα απέναντι σε μια κυβέρνηση που μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής, η μόνη αξιόπιστη λύση είναι η ΝΔ, η οποία έρχεται ανανεωμένη τόσο στο επίπεδο των προγραμματικών της θέσεων όσο και στο επίπεδο των στελεχών της».

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας ξεκαθάρισε τη θέση της ΝΔ τόσο για το σκάνδαλο NOVARTIS όσο και για το Σκοπιανό.

-Για την υπόθεση NOVARTIS αν είναι σκάνδαλο ή σκευωρία, δήλωσε ότι

« εμείς δεν θα σπεύσουμε όπως η κυβέρνηση να βγάλουμε συμπεράσματα για ανθρώπους, προτού υπάρξουν αποδείξεις. Δεν θα σπεύσουμε κι από την άλλη να συγκαλύψουμε κανέναν όποιος και αν είναι αυτός. Θέλουμε να είναι απολύτως σαφές. Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της αποκάλυψης οποιουδήποτε ενέχεται στην υπόθεση. Οποιουδήποτε».

-Για το Σκοπιανό, τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει σαφή θέση και δεν αφίσταται της γραμμής του Βουκουρεστίου. Είναι, ότι  πρέπει να γίνει μία συμφωνία πακέτο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης  περιέγραψε αυτά τα οποία θα έκανε ο ίδιος ως  Πρωθυπουργός αν είχε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Είπε ότι θα ξεκινούσε με τη διαπραγμάτευση πέραν των ζητημάτων της εθνικής συνεννόησης μεταξύ μας από τα ζητήματα του συντάγματος και του αλυτρωτισμού. Οι Σκοπιανοί αυτή την ώρα τόσο το ζήτημα του συντάγματος όσο και το ζήτημα του αλυτρωτισμού θέλουν να τα βάλουν στο ψυγείο.  Θα το μελετήσουν υποτίθεται αργότερα».

Αναρωτήθηκε ποια είναι η θέση της κυβέρνησης θέτοντας τα ερωτήματα

«Πιστεύει στη σαλαμοποίηση ή δεν πιστεύει.  Πιστεύει ότι η εκκλησία είναι η Χρυσή Αυγή ή δεν πιστεύει. Πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση στην Ελλάδα ή δεν πιστεύει. Σε  τι πιστεύει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση».

– Για την άρση των capital controls τόνισε ότι δεν είναι θέμα προθέσεων μιας κυβέρνησης αλλά αξιοπιστίας της και αυτή η κυβέρνηση δεν είναι αξιόπιστη για να έρθουν επενδύσεις. Γιατί δεν θα επενδύσει ούτε ο Ρουβίκωνας, ούτε η Γένοβα.  «Τα capital kontrols δεν είναι θέμα προθέσεως μιας κυβερνήσεως. Η κυβέρνηση αυτή αν δείτε τις δηλώσεις της κατά καιρούς βγαίνανε και λέγανε θα άρουμε τα  capital kontrols το 2016, στο τέλος του 16, στα μέσα του 17. Γιατί δεν τα έχουν άρει; Όχι γιατί είναι κακοί άνθρωποι αλλά και αυτοί είναι δέσμιοι της αποτυχίας τους, της ελλείψεως εμπιστοσύνης, ότι αυτή την ώρα για να κινηθεί δηλαδή η μηχανή της οικονομίας πρέπει να δημιουργηθεί στην επιχειρηματική κοινότητα ένα αίσθημα ασφάλειας. Στην κυβέρνηση αυτή δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει διότι δεν το έχουν οι άνθρωποι, έρχονται από πολύ μακριά, το σημείο αφετηρίας τους ήταν αλλού, δεν έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη οικονομία. Δεν αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα ούτε τα κινήματα παγκοσμιοποίησης, ούτε η Γένοβα, ούτε ο Ρουβίκωνας. Αποφασίζουν τράπεζες, φανς, επιχειρηματίες οι οποίοι όπως βλέπετε δεν έρχονται εδώ. Πάνε στην Κύπρο,   στη Βουλγαρία, ακόμα στα Σκόπια. Γιατί εμείς έχουμε μια κυβέρνηση η οποία παριστάνει τη δήθεν προοδευτική και φιλολαϊκή ενώ κάθε μέρα ζημιώνει με φόρους και περικοπές τα λαϊκά στρώματα. Και κυρίως ζημιώνει τα λαϊκά στρώματα με την έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής».

Στο ερώτημα μας πως η ΝΔ ως κυβέρνηση θα γίνει αξιόπιστη απάντησε «εφαρμόζοντας αυτά που εφάρμοσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη στην Κύπρο, μια κεντροδεξιά κυβέρνηση η οποία εφάρμοσε ένα μείγμα πολιτικής που στηρίχτηκε στους χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερες δαπάνες, άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καινούργιο επιχειρηματικό και οικονομικό κλίμα και τα πράγματα να μπούνε σε μια τελείως διαφορετική ρότα.  Δεν έχουμε κάποια μαγική συνταγή. Αν πέτυχε η Ιρλανδία, αν  πέτυχε η Πορτογαλία εφαρμόζοντας αυτή την πολιτική, αν πέτυχε η Κύπρος εφαρμόζοντας αυτή την πολιτική, γιατί εμείς περιμένουμε να πετύχουμε με τον κ. Τσίπρα, με τον κ. Καμένο και τον κ. Τσακαλώτο, κάνοντας εντελώς τα ανάποδα».

– Χαρακτήρισε «καφενειακή» την κυβέρνηση και κατώτερη των περιστάσεων. «Το συμπέρασμα μου είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία καφενειακή κυβέρνηση και η οποία είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων και πως όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση τόσο θα γίνεται ζημιά τόσο στην οικονομία όσο και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής αλλά τόσο θα δηλητηριάζεται και η ελληνική κοινωνία με το μίσος και τα κόλπα της κυβέρνησης, προκειμένου να γλιτώσει, να κερδίσει μια δύο ποσοστιαίες μονάδες στις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν».

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε στη Φλώρινα στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, προσκεκλημένος από την Περιφερειακή Οργάνωση της ΝΔ Δυτικής Μακεδονίας  και την Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Φλώρινας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, η πρόεδρος της περιφερειακής οργάνωσης Πρώιου Ευλαμπία, ο πρόεδρος της ΝΔ ΟΝΝΕΔ Φλώρινας Πέτρος Τσακαλίδης, το μέλος της ΚΕ της ΝΔ Δημήτρης Ιωαννίδης, ο υπεύθυνος περιφερειακής Οργάνωσης για τη Φλώρινα Γιάννης Μίσκας, πολλά μέλη και φίλοι του κόμματος.

Πριν τη κοπή της πίτας ο κ. Χατζηδάκης με τον βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη και τον υπεύθυνο οργάνωσης της ΠΟ Γιάννη Μίσκα έδωσε συνέντευξη τύπου στην οποία είπε:

Η ΟΜΙΛΙΑ

Έχουμε  μια κυβέρνηση που κοντά στα παλιά προβλήματα προσθέτει καινούργια.

Και ωθεί την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα στο πολιτικό, το οικονομικό το κοινωνικό συνεχώς προς τα πίσω.

Στην οικονομία είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία κάνει τους φτωχούς φτωχότερους. Ήρθε, υποτίθεται να στηρίξει τα λαϊκά στρώματα και μας έχει φορτώσει με 34 καινούργιους φόρους από το 2015 και μετά. Έχει κόψει το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους, έχει περιορίσει το επίδομα θέρμανσης σημαντικά σε περιοχές σαν τη βόρεια Ελλάδα και τη Φλώρινα, ενώ ειδική περιποίηση είχαν απ’  αυτή την  κυβέρνηση οι συνταξιούχοι. Εκεί που περίμεναν ότι θα τους δώσει πίσω τη 13η σύνταξη έχει προγραμματίσει να περικόψει τις συντάξεις με 21 διαφορετικούς τρόπους.

Είναι ξεκάθαρο αν δει κανείς την εικόνα, ότι με ένα τσουβάλι μέτρα και δυο μνημόνια από το 15 και μετά το 3ο και 4ο μνημόνιο, η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμη ούτε καν εκεί που ήταν το 2014.   Απόδειξη τα capital controls, τα οποία δεν βασανίζουν μόνο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην καθημερινότητα τους, είναι μια απόδειξη ότι αυτή υη κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη. Διότι   αν όλα τα έχει κάνει καλά γιατί δεν άρει τα capital controls που η ίδια επέβαλε το 2015; Γιατί δεν περνάει τις εξετάσεις. Κι αυτό το πληρώνουνε οι νέοι άνθρωποι οι οποίοι φεύγουν κατά δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό. Και η περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας είναι η κατ εξοχήν μια περιφέρεια με πάρα πολύ μεγάλη ανεργία.

Μήπως είναι καλύτερες οι επιδόσεις της κυβέρνησης σε άλλους τομείς;

Η κυβέρνηση αυτή χειρίστηκε το θέμα των Σκοπίων ένα ευαίσθητο ζήτημα με μία αβάσταχτη ελαφρότητα και επιπολαιότητα. Αντί να προσπαθήσει να δημιουργήσει συνθήκες συνεννόησης μέσα στην Ελλάδα μην παραγνωρίζοντας φυσικά την ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών, έκανε το ακριβώς αντίθετο. Αδιαφόρησε τόσο για την αντιπολίτευση και την ανάγκη να υπάρξει μία ειλικρινής συνεννόηση όπως έγινε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2008,  αλλά αδιαφόρησε ακόμα περισσότερο για την Ελληνική ψυχή με αποτέλεσμα ενώ ξεκίνησε  να διχάσει την αντιπολίτευση.

Βρέθηκε η ίδια απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα δεν φαίνεται να υπάρχει αυτή την ώρα καμία αισιοδοξία για ικανοποιητική λύση του θέματος εκτός από την κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη να φέρει στη Βουλή μία λύση η οποία δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση την ευαισθησία όχι μόνο των μακεδόνων αλλά κάθε Έλληνα πολίτη.  Αφού η κυβέρνηση βλέπει ότι πέρασε κάτω από τον πήχη στην οικονομία, πέρασε κάτω από τον πήχη στο θέμα των Σκοπίων, βλέπει τη δημοσκοπική κατάρρευση, σαν τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του, θεώρησε σκόπιμο να βγάλει από το μανίκι της   τον άσσο με τα υποτιθέμενα σκάνδαλα της NOVARTIS στη συγκεκριμένη περίπτωση, το οποίο μας το προανήγγειλε εδώ και πάρα πολύ καιρό.             Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών σε όποιον οι ευθύνες αυτές ανήκουν.  Γι’ αυτό το λόγο από  το 2015 και μετά   ως αντιπολίτευση έχουμε ψηφίσει όλες τις εξεταστικές επιτροπές. Δεν θέλουμε τίποτα στο σκοτάδι. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να υπάρχουν υποψίες στην πολιτική ζωή.  Αλλά η κυβέρνηση τι έκανε; χειρίστηκε το ζήτημα με μία σαφώς μικροκομματική διάθεση για δύο απλούς λόγους.

Για την κυβέρνηση ίσχυσε η λογική «ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε».   Προτού  έχουν επαφή σύμφωνα με το νόμο με τη δικογραφία ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε μόνος του για την ενημέρωση, άτυπη έστω, μερική έστω, που είχε από τους αρμόδιους ανακριτές εισαγγελείς, ο πρωθυπουργός έσπευσε να κουνήσει ο ίδιος το δάχτυλο στην αντιπολίτευση με μία άγρια χαρά γι’ αυτό το οποίο ο ίδιος θεώρησε ότι έχει ανακατευτεί και το δεξί του χέρι κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να πάει στον Άρειο πάγο να συναντήσει την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όταν γι’ αυτά τα θέματα τα οποία κατηγορούνται πολιτικοί αντίπαλοι θα έπρεπε να επιδεικνύεται αν μη τι άλλο μία στοιχειώδης ευαισθησία. Αυτό σε σχέση με το διαδικαστικό μέρος.

Στο  ουσιαστικό μέρος, όσοι έχουν επαφή με τη δικογραφία μέχρι στιγμής έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχουμε μαρτυρίες γνώμης αλλά όχι μαρτυρίες γνώσης, έχουμε δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι λένε άκουσα, υποθέτω, μου είπαν, αλλά δεν έχουμε κανέναν μάρτυρα που να λέει είδα, μπορώ να πιστοποιήσω, έχω αυτό το έγγραφο.

Που οδηγούμαστε; Οδηγούμαστε  σε ένα κλίμα βαρύ πολιτικά και κοινωνικά. Πολλοί συμπολίτες μας υποπτεύονται τους πάντες, άλλοι συμπολίτες μας υποπτεύονται και ενοχοποιούν την ίδια την κυβέρνηση και ένα θέμα το οποίο απαιτούσε υπευθυνότητα και σοβαρότητα για  μία ακόμα φορά η κυβέρνηση το αντιμετώπισε μικρόψυχα, μικροκομματικά και ανεύθυνα.

Το συμπέρασμα μου είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία καφενειακή κυβέρνηση και η οποία είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων και πως όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση τόσο θα γίνεται ζημιά τόσο στην οικονομία όσο και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής αλλά τόσο θα δηλητηριάζεται και η ελληνική κοινωνία με το μίσος και τα κόλπα της κυβέρνησης, προκειμένου να γλιτώσει, να κερδίσει μια δύο ποσοστιαίες μονάδες στις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

Η  Ελλάδα δεν χρειάζεται αερολογία, η Ελλάδα δεν χρειάζεται δημαγωγία η Ελλάδα  χρειάζεται επικοινωνιακά κόλπα, η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτική του καφενέ,   η Ελλάδα χρειάζεται στροφή σε μια πολιτική σοβαρή, μία πολιτική και ευρωπαϊκή, μια πολιτική κοινής λογικής και αυτό είναι το οποίο θέλει να πετύχει η Νέα Δημοκρατία κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν παριστάνουμε τους αλάθητους. Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, έχουμε μιλήσει   αναλυτικά και δημόσια για τα όποια λάθη του παρελθόντος, δεν κουνάμε το δάχτυλο στην Ελληνική κοινωνία αλλά αυτή την ώρα απέναντι σε μια κυβέρνηση που μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής, η μόνη αξιόπιστη λύση είναι η ΝΔ, η οποία έρχεται ανανεωμένη τόσο στο επίπεδο των προγραμματικών της θέσεων όσο και στο επίπεδο των στελεχών της.

Προχωρούμε μπροστά, δεν θέλουμε να κοροϊδέψουμε κανέναν, δεν θέλουμε να τάξουμε γεφύρια και ποτάμια, προχωρούμε στο δρόμο της λογικής,   σημαία μας είναι οι καλές Ευρωπαϊκές πρακτικές, ότι πέτυχε και σε άλλες ευρωπαϊκές,  ότι πέτυχε και στις άλλες χώρες που μπήκανε  στο μνημόνιο και βγήκανε. Στην Κύπρο που ήταν το μνημόνιο και τα κατάφεραν και πέρασαν απέναντι και έχουν ξαναγίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Αυτά θέλουμε να εφαρμόσουμε κι εμείς, έχοντας ως βασική προτεραιότητα να δημιουργηθούν καινούργιες δουλειές. Έτσι μόνο θα σωθεί η πατρίδα μας, έτσι μόνο θα σωθούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, έτσι μόνο θα υπάρξει χαμόγελο και προοπτική στην πατρίδα μας.

Τέτοιες θετικές εξελίξεις μ’ αυτή την κυβέρνηση αποκλείεται να υπάρξουν. Μόνο μια κυβέρνηση που πιστεύει στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας,  μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να φέρει νέες δουλειές στην Ελλάδα, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία μπορούν να κάνουν την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Η Ελλάδα της  μιζέριας και της ελεημοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αξίζει, χρειαζόμαστε την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και των ευκαιριών.  Ελλάδα της αξιοπρέπειας και των ευκαιριών μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με τη Νέα Δημοκρατία.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ (Τριανταφυλλίδης): κε Χατζηδάκη, τελικά η υπόθεση NOVARTIS είναι σκάνδαλο ή είναι σκευωρία, ποια είναι η εκτίμηση σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Εμείς δεν θα σπεύσουμε όπως την κυβέρνηση να βγάλουμε συμπεράσματα για ανθρώπους προτού υπάρξουν αποδείξεις. Δεν θα σπεύσουμε κι από την άλλη να συγκαλύψουμε κανέναν όποιος και αν είναι αυτός. Θέλουμε να είναι απολύτως σαφές. Κρίνουμε όμως με βάση τα στοιχεία που έχουν δοθεί ως αυτή την ώρα στη δημοσιότητα. Και θέλω να ρωτήσω τον  κάθε Φλωρινιώτη και Φλωρινιώτισσα  είναι ψέμα μήπως ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μερικές ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία δημοσιοποίησης της δικογραφίας αποστολής της στη Βουλή; Είναι ψέμα ότι ο Υπουργός Υγείας βγήκε και είπε στην τηλεόραση ότι μια μυστική δικογραφία μπορεί να την ξέρει λόγω του ότι είναι γιατρός και όλα τα συναφή; Είναι ψέμα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός βγήκε και είπε κουνώντας το δάχτυλο απ0έναντι στρην άλλη παράταξη ότι αυτός είναι ο αρχάγγελος της διαφάνειας και ότι έδώ έχουμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα χωρίς μέχρι στιγμής περαιτέρω στοιχεία; Ή  είναι ψέμα ότι όταν διαβάζεις τη δικογραφία οι κουκουλοφόροι μάρτυρες λέμε (παρέμβαση τριανταφυλλίδη): αυτό το νόμο τον ψηφίσατε κι εσείς. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: θέλετε να πω οι προστατευόμενοι μάρτυρες; )  Λένε λοιπόν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, άκουσα, μου είπαν, Έχω την εντύπωση, υποθέτω, τεκμαίρεται αλλά κανείς από αυτούς τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες δεν λέει ξέρω, είδα, έχω αυτή την απόδειξη. Αν αυτά είναι ψέματα κάποιος παρακαλώ από το ΣΥΡΙΖΑ από οποιοδήποτε έχει σχέση με την υπόθεση, αν αυτά τα ερωτήματα που θέτω είναι ψέματα ας βγει κάποιος και ας το πει. Ξαναλέω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της αποκάλυψης οποιουδήποτε ενέχεται στην υπόθεση. Οποιουδήποτε.

ΕΡΩΤΗΣΗ (Τριανταφυλλίδης): Έχουμε ακούσει τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι δεν πρόκειται να διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς. Ακούσαμε και τη δική σας θέση σήμερα που είχε μια ασάφεια. Ποιά είναι η πρόταση της ΝΔ ώστε να κρατήσει ενωμένο τον ελληνικό λαό και αν είναι αυτή της εθνικής γραμμής του Βουκουρεστίου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η θέση της ΝΔ δεν αφίσταται της γραμμής του Βουκουρεστίου. Είναι ότι  πρέπει να γίνει μία συμφωνία πακέτο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης  περιέγραψε αυτά τα οποία θα έκανε ο ίδιος ως  πρωθυπουργός αν είχε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Είπε ότι θα ξεκινούσε με τη διαπραγμάτευση πέραν των ζητημάτων της εθνικής συνεννόησης μεταξύ μας από τα ζητήματα του συντάγματος και του αλυτρωτισμού. Οι Σκοπιανοί αυτή την ώρα τόσο το ζήτημα του συντάγματος όσο και το ζήτημα του αλυτρωτισμού θέλουν να τα βάλουν στο ψυγείο.  Θα το μελετήσουν υποτίθεται αργότερα. Η κυβέρνηση δεν βλέπουμε  να αντιδρά έντονα σ’ αυτή τη διαδικασία. Μόνο κάποια στοιχειώδη υπονοούμενα. Η σαλαμοποίηση της λύσης, ο κατακερματισμός της λύσης εμάς μας βρίσκει αντίθετους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει σαφή θέση,  την  περιέγραψα. Το ζήτημα είναι ποια θέση έχει η κυβέρνηση. Πιστεύει στη σαλαμοποίηση ή δεν πιστεύει.  Πιστεύει ότι η εκκλησία είναι η Χρυσή Αυγή ή δεν πιστεύει. Πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση στην Ελλάδα ή δεν πιστεύει. Σε  τι πιστεύει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση. διότι ασχολούνται πολύ περισσότερο και αφιερώνουν  περισσότερο χρόνο με τα επικοινωνιακά τους τρικ απ’ ότι στην ουσιαστική ενασχόληση με τα ζητήματα.   Ας σκεφτούνε αν αυτό το πράγμα    είναι σύγχρονη και πατριωτική Πολιτική. Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό τους,  αλλά νομίζω ότι έχουν μεθύσει από τα δημαγωγικά και επικοινωνιακά κόλπα και ξεχνάνε ότι κυβερνούν μία φορά και έναν λαό που θέλει μία προοπτική, που δεν θα τη βρει μέσα από τον αέρα τον κοπανιστό αλλά  από μία σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση των ζητημάτων.

ΕΡΩΤΗΣΗ (Τριανταφυλλίδης): κε Χατζηδάκη, εάν αύριο κερδίσετε τις εκλογές και σχηματίσετε κυβέρνηση, θα άρετε άμεσα τα capital kontrols;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα capital kontrols δεν είναι θέμα προθέσεως μιας κυβερνήσεως. Η κυβέρνηση αυτή αν δείτε τις δηλώσεις της κατά καιρούς βγαίνανε και λέγανε θα άρουμε τα  capital kontrols το 2016, στο τέλος του 16, στα μέσα του 17. Γιατί δεν τα έχουν άρει; Όχι γιατί είναι κακοί άνθρωποι αλλά και αυτοί είναι δέσμιοι της αποτυχίας τους, της ελλείψεως εμπιστοσύνης, ότι αυτή την ώρα για να κινηθεί δηλαδή η μηχανή της οικονομίας πρέπει να δημιουργηθεί στην επιχειρηματική κοινότητα ένα αίσθημα ασφάλειας. Στην κυβέρνηση αυτή δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει διότι δεν το έχουν οι άνθρωποι, έρχονται από πολύ μακριά, το σημείο αφετηρίας τους ήταν αλλού, δεν έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη οικονομία. Δεν αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα ούτε τα κινήματα παγκοσμιοποίησης, ούτε η Γένοβα, ούτε ο Ρουβίκωνας. Αποφασίζουν τράπεζες, φανς, επιχειρηματίες οι οποίοι όπως βλέπετε δεν έρχονται εδώ. Πάνε στην Κύπρο,   στη Βουλγαρία, ακόμα στα Σκόπια. Γιατί εμείς έχουμε μια κυβέρνηση η οποία παριστάνει τη δήθεν προοδευτική και φιλολαϊκή ενώ κάθε μέρα ζημιώνει με φόρους και περικοπές τα λαϊκά στρώματα. Και κυρίως ζημιώνει τα λαϊκά στρώματα με την έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής.

Η μόνη φιλολαϊκή πολιτική είναι μια πολιτική που θα βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας. Δεν γίνεται αυτό με μια κυβέρνηση που βλέπει με απέχθεια τον ιδιωτικό τομέα ακόμα και τις διαρθρωτικές αλλαγές που αναγκάζεται να κάνει  υπό την πίεση των δανειστών. Αν δεν πιστεύεις ο ίδιος το πρόγραμμα που εφαρμόζεις γιατί να το πιστέψει ο επενδυτής και νάρθει να επενδύσει.

ΕΡΩΤΗΣΗ (τριανταφυλλίδης): Εσείς πως θα μπορέσετε να το κάνετε, να αποκτήσετε αξιοπιστία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εφαρμόζοντας αυτά που εφάρμοσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη στην Κύπρο, μια κεντροδεξιά κυβέρνηση η οποία εφάρμοσε ένα μείγμα πολιτικής που στηρίχτηκε στους χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερες δαπάνες, άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καινούργιο επιχειρηματικό και οικονομικό κλίμα και τα πράγματα να μπούνε σε μια τελείως διαφορετική ρότα.  Δεν έχουμε κάποια μαγική συνταγή. Αν πέτυχε η Ιρλανδία, αν  πέτυχε η Πορτογαλία εφαρμόζοντας αυτή την πολιτική, αν πέτυχε η Κύπρος εφαρμόζοντας αυτή την πολιτική, γιατί εμείς περιμένουμε να πετύχουμε με τον κ. Τσίπρα, με τον κ. Καμένο και τον κ. Τσακαλώτο, κάνοντας εντελώς τα ανάποδα.

Μήπως  δεν είναι στραβός ο Γιαλός και αρμενίζουμε στραβά εμείς τα τελευταία χρόνια με τους κυρίους αυτούς; Ενώ  η Ελλάδα έβγαινε στο ξέφωτο το 2014 μας έχωσαν ακόμα πιο βαθιά από κει και πέρα και μας φόρτωσαν και 100 δις στην πλάτη με τα πειράματα το 2015.

Έπειτα από τη συνέντευξη ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας: