Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Δ.Αμυνταίου

Προκλητική ενέργεια της ΔΕΗ
ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, η ΔΕΗ έγραψε νέα σελίδα στην ιστορία της σχέσης της με τις λιγνιτικές περιοχές, καθώς έκοψε το ρεύμα στο Δημαρχείο Αμυνταίου!
Το χρονικό της απίστευτης αυτής ενέργειας ξεκίνησε με ένα σημείωμα της ΔΕΗ στο οποίο έγραφε ότι ο Δήμος Αμυνταίου της οφείλει 40.000 €, χωρίς καμία εξήγηση για το τι αφορά το χρέος! Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, απέστειλε επιστολή στη ΔΕΗ ρωτώντας τι αφορά το χρέος με την επισήμανση ότι θα εξοφληθεί αμέσως μόλις εξηγηθεί τι αφορά το ποσό του υποτιθέμενου χρέους. Αντί οποιασδήποτε εξήγησης η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Δημαρχείο Αμυνταίου, όπου όπως είναι φυσιολογικό σταμάτησαν να πραγματοποιούνται όλες οι διοικητικές και άλλες εργασίες που βασίζονται στο ρεύμα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Είναι δεδομένο ότι η πρωτάκουστη αυτή ενέργεια είναι τα «αντίποινα» της ΔΕΗ στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αμυνταίου να διεκδικήσει όσα του ανήκουν και του τα έχει στερήσει εδώ και χρόνια η ΔΕΗ και η Ελληνική Πολιτεία, που συμπεριφέρονται με αποικιοκρατικούς όρους στο Δήμο Αμυνταίου και τις λιγνιτικές περιοχές γενικότερα.
Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ο Δήμος Αμυνταίου έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για τα θέματα της ενέργειας. Η προσπάθεια αυτή προβάλει τα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ΔΕΗ στην περιοχή και τους ανταποδοτικούς πόρους που επιβάλλεται να καταβληθούν ώστε να υπάρξει άμβλυνση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και άρση του αδιεξόδου στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.
«Ευχαριστώ τη ΔΕΗ και τη διοίκησή της, γιατί επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό μου ότι συμπεριφέρονται σαν κατακτητές στην περιοχή! Η διακοπή της σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος στο Δημαρχείο Αμυνταίου την ώρα που κάνουμε μία σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας δείχνει τον πανικό της διοίκησης της ΔΕΗ και αποδεικνύει ότι η μέχρι σήμερα συμπεριφορά της δεν αντέχει ούτε στιγμή στην κριτική», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, για το συμβάν.

 

 

ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ

Εξώδικο έστειλε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης στη ΔΕΗ για την απαράδεκτη ενέργεια διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στο Δημαρχείο Αμυνταίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Απριλίου.
Στο εξώδικο ο Δήμαρχος κατηγορεί τη ΔΕΗ ότι στέρησε από το Δήμο Αμυνταίου κακόβουλα, κακόπιστα και καταχρηστικά το προνόμιο που έχει ο τελευταίος καταναλωτής να γνωρίζει την αιτία της οφειλής του προς τη ΔΕΗ.
Θυμίζουμε ότι η ΔΕΗ είχε στείλει σημείωμα με το οποίο ζητούσε να της καταβληθούν 40.000 ευρώ περίπου από το Δήμο Αμυνταίου, χωρίς να αναφέρει τι αφορά το ποσό αυτό. Μάλιστα στο εν λόγω σημείωμα απειλείται ο Δήμος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες διακοπές της ηλεκτροδότησης μεγαλύτερης διάρκειας.
Όπως είναι φυσικό ο Δήμος Αμυνταίου με επιστολή του, αφού δήλωσε ότι είναι «διατεθειμένος να καταβάλει την οφειλή του», ζήτησε πρώτα να μάθει από πού προέρχεται αυτή. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται περίπτωση «χρεωστικού υπολοίπου». Αντί οποιασδήποτε απάντησης η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στις 9 Απριλίου και μάλιστα σε εργάσιμη ώρα με το Δημαρχείο γεμάτο πολίτες που ήθελαν θα εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες.
Σύμφωνα με το εξώδικο που έστειλε ο Δήμαρχος στη ΔΕΗ, η ενέργεια αυτή πλήττει το κύρος του Δήμου, των εργαζομένων και κάθε δημότη.
Φυσικά, πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που σαφέστατα σχετίζεται με τις δράσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος Αμυνταίου, διεκδικώντας όσα ανήκουν στην περιοχή και τα έχουμε στερηθεί από την κοντόφθαλμη και αποικιοκρατική πολιτική που έχει ακολουθηθεί στην αξιοποίηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων και την παραγωγή ενέργειας. Η προσπάθεια συνεχίζεται με μεγαλύτερη θέρμη και οι πολίτες πλαισιώνουν τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει αντιλαμβανόμενοι πλήρως το διακύβευμα της διεκδίκησης και τη μελλοντική προοπτική του τόπου εάν δεν αναλάβουμε δράση τώρα!

Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου