Επίσκεψη του Βουλευτή Φλώρινας Κώστα Σέλτσα στις αρχαιολογικές ανασκαφές της περιοχής του Αμυνταίου

Σέλτσας Κωνσταντίνος

Βουλευτής Φλώρινας

 

Επίσκεψη του Βουλευτή Φλώρινας Κώστα Σέλτσα στις αρχαιολογικές ανασκαφές της περιοχής του Αμυνταίου

Στις 4/10/2017 ο Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας επισκέφτηκε τις αρχαιολογικές ανασκαφές της περιοχής του Αμυνταίου. Στην ξενάγηση στον χώρο ήταν παρόντες ο επικεφαλής της ανασκαφικής δραστηριότητας κ. Χρυσοστόμου και ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στους αρχαιολογικούς χώρους της Π.Ε. Φλώρινας κ. Βασιλειάδης.

Στην συζήτηση τονίστηκε ιδιαιτέρως η ανάγκη να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ανασκαφή με κάθε επιστημονική λεπτομέρεια έτσι ώστε να αναδειχθούν όλα αυτά τα αρχαιολογικά ευρήματα, που αποτελούν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Εκ του Σωματείου τέθηκε το ζήτημα της ανάγκης εξασφάλισης περαιτέρω χρηματοδότησης για την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων είτε μέσω της ΔΕΗ είτε με κρατικές δαπάνες, προκειμένου να συνεχιστεί το έργο και μετά τη λήξη των συμβάσεών τους.

Ο κ. Βουλευτής ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική αρχαιολογική έρευνα, η οποία πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει ενεργή. Διαχρονικά αποτελεί χρέος όλων των κυβερνώντων να διαμορφώνουν τις κατάλληλες οικονομικές και τεχνικές συνθήκες, ώστε τέτοια έργα να εξελίσσονται ταχύτατα. Συνεχάρη όλους τους εργαζόμενους για την εξαιρετική δουλειά τους και επεσήμανε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να συνεχιστεί η σωστική δραστηριότητα, που θα προσφέρει υψηλή πολιτιστική αξία στην περιοχή.

Από το Γραφείο Τύπου