Εκτεθειμένος ο Δήμαρχος Αμυνταίου

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ

Σοβαρό ζήτημα πολιτικής ηθικής προέκυψε για τον Δήμαρχο Αμυνταίου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12.12.13, ύστερα από ερώτηση-καταγγελία που έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Απόστολος Θεοδώρου.

Ο κ. Θεοδώρου ρώτησε τον Δήμαρχο Αμυνταίου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν η  ΔΕΗ τοποθέτησε 4 ή 5  κολώνες γύρω από την κατοικία του στο Αντίγονο, 

προκειμένου να υπάρχει φωτισμός στην κατοικία  και την αυλή του. Και βέβαια η δαπάνη φωτισμού θα πληρώνεται από τον Δήμο.

 Απαντώντας ο Δήμαρχος Αμυνταίου είπε  όλα αυτά είναι στοχευμένες συκοφαντίες στο πρόσωπο του Δημάρχου. Απείλησε με εξελίξεις στην υπόθεση αυτή γιατί «δεν μπορεί να υπάρχει Δημοτικός Σύμβουλος πέρα από τις ανοησίες που λέει έξω να κάνει καταγγελία ότι ο Δήμαρχος κλέβει ρεύμα, ότι το σπίτι μου φωτίζεται με δημοτικό ρεύμα».

Τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δημάρχου ουδέποτε τοποθετήθηκε έστω και μία κολώνα  της ΔΕΗ γύρω από το σπίτι του  στο Αντίγονο. 

Ο κ. Ιωσηφίδης ζήτησε να σχηματιστεί μία τριμελής επιτροπή από έναν σύμβουλο της αντιπολίτευσης Αποστόλη Θεοδώρου, έναν της συμπολίτευσης Θωμά Τζήγα και τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Στάιο.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αντιγόνου Γιώργος  Κωνσταντινίδης διαψεύδει τον Δήμαρχο κ. Ιωσηφίδη και ισχυρίζεται ότι οι κολώνες μπήκανε πριν 30 ή 35 μέρες. Μάλιστα δήλωσε ότι το τοπικό συμβούλιο δεν ρωτήθηκε για την τοποθέτηση αυτή και πως στο Αντίγονο υπάρχουν γειτονιές χωρίς φωτισμό και επείγει εκεί η τοποθέτηση φωτισμού.

Η διάψευση αυτή δημιουργεί σοβαρό ζήτημα πολιτικής ηθικής για τον Δήμαρχο Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη, ζήτημα στο οποίο καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να δώσει λύση.

Η κατηγορία είναι σοβαρότατη και άπτεται της  εντιμότητας και της ηθικής του κ. Δημάρχου. Και όπως δήλωσε κι ο ίδιος ο Ιωσηφίδης,  «δεν μπορείς να κατηγορείς τον Δήμαρχο ότι κλέβει ρεύμα, ότι το σπίτι του φωτίζεται με Δημοτικό ρεύμα».  

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κωνσταντινίδης εκλέχτηκε με τον συνδυασμού του κ. Ιωσηφίδη.

 

Χαράλαμπος Τριανταφυλλίδης