Διεγράφη ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου

ΔΙΕΓΡΑΦΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Στην προσυνεδρίαση των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης  του Δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου της 3.9.2013, διεγράφη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τραϊανός Ρασάικος από την παράταξη του Δημάρχου με την οποία εξελέγη, ύστερα από ομόφωνη απόφαση των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων.

Ο πραγματικός λόγος διαγραφής του κ. Ρασάικου είναι οι «λόγοι ηθικής τάξεως» που επικαλέσθηκε ως αιτιολογικό για τη διαφοροποίηση του από την επίσημη γραμμή της παράταξης σ’ ότι αφορά την μετακίνηση της Δημοτικής Συμβούλου και Διευθύντριας της ΑΝΦΛΩ κ. Ζέτας Ρίζου από την ΑΝΦΛΩ στο Δήμο Φλώρινας, με τους ίδιους όρους της σύμβασης της στην ΑΝΦΛΩ.

Όπως είναι γνωστό είχε γίνει και προσυνεδρίαση της παράταξης στην οποία όποιος είχε αντίρρηση έπρεπε να εκφραστεί εκεί.

Ο κ. Ρασάικος  “πλήρωσε” τη δημόσια διαφωνία του και μάλιστα για τον λόγο που αιτιολόγησε την απόφασή του. Φυσικά δεν έπραξε όπως ορισμένοι άλλοι που προτίμησαν να αποχωρήσουν ή κάποιοι που φυγομάχησαν και προτίμησαν να απουσιάσουν από τη συνεδρίαση, προκειμένου να μην μπουν στο δίλημμα αυτό.

Η ισχνή πλειοψηφία της απόφασης των παρόντων στη συνεδρίαση Δημοτικών Συμβούλων (όπως ισχυρίζεται η μειοψηφία) 12 στους 32, αμφισβητήθηκε και ως προς την νομιμότητα της από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βασίλη Καραντζίδη.  Ήδη η αντιπολίτευση κινήθηκε με επιστολές της τόσο προς την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Μακεδονίας, όσο και προς τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, για την ακύρωση της απόφασης.

Στην  επεισοδιακή συνεδρίαση οι δημοτικοί μας σύμβουλοι συμπεριφέρθηκαν ως εξής:

Δώδεκα  απουσίασαν από τη συνεδρίαση, οι   Ακριτίδης Αλέξανδρος,

Ανθόπουλος Πέτρος, Απιδόπουλος Γεώργιος, Αργυρόπουλος Γεώργιος,

Κωτσαλίδου Ευδοξία, Ουλιάρης Θεόδωρος, Πετκάνης Τραϊανός, Σαπουντζής Γρηγόριος, Σαχινίδης Γεώργιος, Σταυρίδης Ευάγγελος, Σταύρου Γεώργιος

Τσακμάκης Κωνσταντίνος.

Δώδεκα ψήφισαν ναι, οι  Αλεξιάδης Νικόλαος, Αριστείδου ‘Αρης, Ευαγγέλου Νικόλαος, Ζαέκης Αντώνιος, Καραγκιοζίδης Άκης, Καρακόλης Μιχαήλ, Κρομμύδας Σπυρίδων, Λαζαρίδου Αντιγόνη, Λουκάς Δημήτριος, Μαβίδης Παναγιώτης, Μπαρδάκας Χρήστος, Σίπκας Αντώνιος.

Οκτώ ψήφισαν όχι, Μούσιου  Όλγα,

Καραντζίδης Βασίλειος, Ασπρίδης Αιμίλιος, Καρυπίδης Νικόλαος (αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλοντας), Στάιος Ευάγγελος,Τσιώκας Μιχαήλ, Μπέλτσος Αθανάσιος, Ρασάικος Τραϊανός