ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Απαντώντας στην υπʹ αριθμ.πρωτ. 5324/12-5-2016 ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης στη Βουλή των Ελλήνων, με θέμα ‹‹Δημοσιοποίηση ονομάτων δημοσιογράφων που  ‹‹επιμορφώθηκαν›› από την Τρόικα σας γνωρίζω τα ακόλουθα :

Κατ’ αρχήν σας υπενθυμίζω ότι το θέμα έχει ξεκινήσει μετά την αποκάλυψη του πρώην εκπροσώπου του ΔΝΤ κυρίου Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι δηλαδή το ΔΝΤ εκπαίδευε με σεμινάρια Έλληνες δημοσιογράφους. Επίσης, σας υπενθυμίζω ότι η επιτροπή Αλήθειας της Βουλής ζήτησε τα ονόματα αυτών των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στα ‹‹μαθήματα του ΔΝΤ››.

Επίσης, το συγκεκριμένο ζήτημα απασχόλησε το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Περαιτέρω, εφημερίδες έχουν δημοσιεύσει ονόματα πολύ γνωστών δημοσιογράφων που όπως αναφέρουν, πληρώθηκαν από το ΔΝΤ για τη χειραγώγηση της ελληνικής κοινής γνώμης.

Συνεπώς, είναι τουλάχιστον παράδοξη η όψιμη έκπληξή σας επί του θέματος και σας διαβεβαιώ ότι εκείνοι οι οποίοι προπαγάνδιζαν και σπίλωναν υπολείψεις είναι οι ίδιοι που μέχρι σήμερα διαβάλλουν αυτούς που δεν συντάχθηκαν με τα συμφέροντα που υπηρετούν, ενώ παράλληλα κάνουν καριέρα πλουτίζοντας παράνομα.

Τέλος σας δηλώνω ότι όλοι αυτοί πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν ως φυσικοί αυτουργοί των εγκλημάτων που διέπραξαν, και συνεχίζουν να διαπράττουν, μαζί όμως με τους κρυπτόμενους ανήθικους συναυτουργούς τους.