Απάντηση του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας στις δηλώσεις του Βουλευτή της Ν.Δ κ. Γιάννη Αντωνιάδη

 Δελτίο τύπου

Με πολύ λύπη, ομολογουμένως με απίστευτη λύπη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Βουλευτή της Ν.Δ κ. Γιάννη Αντωνιάδη και μείναμε στήλες άλατος.

« Ανεπιθύμητος ο Κ. Τσίπρας στην Φλώρινα. Persona non grata» .

Χάσαμε το μέτρο μας φαίνεται. Οι προσωπικές απόψεις του κ. Αντωνιάδη,  να εκμεταλλεύονται έναν θεσμό που υποδέχεται πάντα με τον ίδιο τρόπο ειρηνικό και πολιτισμένο τον κάθε πρωθυπουργό, κάθε υπουργό και κάθε βουλευτή  και κάθε επισκέπτη από όποιο χώρο και αν προέρχεται. Δεν είναι άβατο οι «ΠΡΕΣΠΕΣ».

Ο Πρωθυπουργός είναι εκλεγμένος από το σύνολο του ελληνικού λαού και ως τέτοιον τον τιμάνε και οι «ΠΡΕΣΠΕΣ». Τα μέλη του ΔΣ είμαστε διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, κανείς δεν σκέφτηκε όμως ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν παρόμοιες  συμπεριφορές.

Τέτοιες δηλώσεις διχάζουν. Μας γυρνάνε πίσω. Και εμείς επιθυμούμε και καλλιεργούμε την ενότητα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα μπορούσε ο καθένας μας να θεωρήσει ανεπιθύμητους όλους τους Πρωθυπουργούς που έχουν έρθει στις «ΠΡΕΣΠΕΣ». Αλλά ποτέ δεν συνέβη κάτι παρόμοιο. Ούτε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε με  τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ούτε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ούτε με τον Κωνσταντίνο Σημίτη, ούτε με τον Γιώργο  Παπανδρέου.

Και δεν θα συμβεί ούτε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για τον κ. Αντωνιάδη : η Βουλή των Ελλήνων και ο πολιτικός στίβος της Φλώρινας.

Όμως ως Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας, δεν πιστεύουμε ότι ο κάθε βουλευτής μπορεί να ορίζει τον τρόπο με τον οποίο ένας θεσμός υποδέχεται τους προσκεκλημένους του. Άλλωστε στην πρόσκληση που αποστέλλει ο οργανισμός προς όλους συμμετέχει ως προσκαλών και ο κ. Γιάννης Αντωνιάδης. Γνωρίζει ότι η πρόσκληση αποστέλλεται και στον κ. Πρωθυπουργό. Πως προσκαλεί λοιπόν ένα ανεπιθύμητο  γι’ αυτόν πρόσωπο…?

Για να κλείνουμε, θα μπορούσαμε να πούμε και εμείς ότι μετά από μια τέτοια δήλωση ο κ. Αντωνιάδης είναι ανεπιθύμητος στις εκδηλώσεις των «ΠΡΕΣΠΩΝ» … Αλλά όχι, εμείς πιστεύουμε ότι θα έρθει και θα φερθεί με τον σεβασμό που αρμόζει σε όλους τους προσκεκλημένους των εκδηλώσεων. Πόσο μάλλον σε έναν πρωθυπουργό που έρχεται πρώτη φορά στα σύνορα για να τιμήσει τους ακρίτες κατοίκους και τον θεσμό.

 

Οργανισμός Πολιτιστικών

Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας