Απάντηση της ΝΟΔΕ Φλώρινας στην ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Απάντηση της ΝΟΔΕ Φλώρινας στην ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στο φλύαρο και βερμπαλιστικό κείμενο της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας απαντάμε  πως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κινήσαμε αρκετά το ενδιαφέρον τους, τους ξυπνήσαμε δηλαδή να πάρουν θέση σε όσα γίνονται από την κυβέρνησή τους σε βάρος της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Φλώρινας. Όσο για τις κορώνες πως η παράταξή μας  οδήγησε στην φτώχεια τον ελληνικό λαό, που απορρύθμισε τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και γενικότερα υποχρηματοδότησε την Παιδεία στην χώρα μας, δηλώνουμε ότι επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς τους, γιατί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκοψαν τις συντάξεις και φτωχοποίησαν τον ελληνικό λαό, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκοψαν τον προϋπολογισμό για την παιδεία, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σκοπεύουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο μισθούς μέσα στους επόμενους μήνες.

Ναι κύριοι, σας κουνάμε το δάχτυλο, γιατί  γκρεμίζετε αυτό που επιτεύχθηκε μετά από πολλά χρόνια, όχι βέβαια χάρις σε σας. Αν η Νέα Δημοκρατία διατηρούσε χρόνια Διοικούσες, κάτι κακό όπως λέτε,  γιατί εσείς  επιστρέφετε σε αυτό που καταδικάζετε ως σφάλμα; Επειδή βέβαια διακατέχεστε από τη μανία να ελέγχετε τα πάντα. Επειδή βέβαια μόνο για να καταστρέφετε είστε. Και αν η Νέα Δημοκρατία κάτω από άλλες συνθήκες μετέφερε το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη, γιατί εσείς σκοπεύετε τώρα να σηκώσετε από την Φλώρινα τις Ανθρωπιστικές Σπουδές στις οποίες μετεξελίχτηκε η πρώην Παιδαγωγική Σχολή, και προτίθεστε να ιδρύσετε Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών στην Κοζάνη; Η απάντηση είναι εύκολη: Το κάνετε για να γλιτώσετε τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ βουλευτές που δεν έχουν καμία προοπτική να εκλεγούν; Και μια και η Κοζάνη βγάζει 4 βουλευτές και η Φλώρινα 1 έχετε κάνει οριστικά τις επιλογές σας υπέρ της Κοζάνης.

Εξάλλου αποφασίσατε να συστήσετε Προσωρινή Διοικούσα για να τοποθετήσετε εκεί τους δικούς σας και για να παίρνετε αποφάσεις χωρίς πολιτικό κόστος. Όσο για τον ένα χρόνο διάρκειας ζωής της Διοικούσας έχω να σας πω ότι αυτά τα παραμύθια μας τα έχει πει και ο αρχηγός σας, πως θα σχίζαμε δηλαδή το Μνημόνιο κλπ. Δεν σας πιστεύει πια κανείς. Και γιατί Συστήνετε Προσωρινή Διοικούσα μόνο στη Δυτική Μακεδονία, ενώ σε όλα τα άλλα πανεπιστήμια που συγχωνεύσατε ΑΕΙ-ΤΕΙ δώσατε την δυνατότητα στα μέλη ΔΕΠ να εκλέξουν  πρύτανη (Ιωάννινα, Θεσσαλία, Δυτική Αττική, Διεθνές πανεπιστήμιο κλπ); Τι είναι η Δυτική Μακεδονία, η χώρα των μη ικανών να διοικηθούν από μόνοι τους;

Όσο για την συγκρότηση του 1ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Δυτικής Μακεδονίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας και του Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας και Θρησκευμάτων  το οποίο θα αποφανθεί για την συγκρότηση της  προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής σας γνωστοποιούμε ότι ο λαός της δυτικής Μακεδονίας έχει χορτάσει από τα παχιά σας λόγια και από την δήθεν συμμετοχή του στα κέντρα των αποφάσεων.

Αντί να γράφετε ασάφειες καταγράψτε τις προτάσεις σας. α) Θα τηρήσετε τους δύο πόλους, τον Ανθρωπιστικό της Φλώρινας και τον Πολυτεχνικό της Κοζάνης ή θα αδικήσετε για μια ακόμα φορά την Φλώρινα ; β) Θα αναιρέσετε το μεσαιωνικό σχέδιο για την σύσταση της Προσωρινής Διοικούσας που θα ελέγχεται από σας; γ) Θα δώσετε το δικαίωμα εκλογής Πρύτανη και πρυτανικών αρχών, άρα αυτοδιοίκησης στην Δυτική Μακεδονία, όπως στις άλλες περιοχές όπου «συγχωνεύσατε τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ» ; δ) θα σεβαστείτε τα ακαδημαϊκά κριτήρια κατά την συγχώνευση;

Προτείνουμε εν τέλει στα  εφησυχασμένα μέλη της ΝΕ Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, να μην ανεχτούν να υποβαθμιστεί το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με Διοικούσες  και κυρίως ο ανθρωπιστικός πόλος της Φλώρινας, στο όνομα της όποιας πολιτικής σκοπιμότητας..

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ