Απάντηση της ΝΟΔΕ Φλώρινας στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

ΝΟ.Δ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ      

Φλώρινα, 23 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, με μια μακροσκελή και άκρως πολωτική ανακοίνωσή της, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τα επεισόδια στο Πισοδέρι και να μας πείσει ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ότι καλύτερο έχει κατορθώσει μέχρι τώρα η ελληνική εξωτερική πολιτική. Να δικαιολογήσει δηλαδή τα αδικαιολόγητα.

Αντί  λοιπόν να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και τους κατοίκους της περιοχής μας, ακολουθεί το δόγμα «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Να επισημάνουμε στους κυρίους ότι ποτέ κάποιο στέλεχος μας δεν προπαγάνδισε ενάντια των εθνικών μας συμφερόντων και ούτε ποτέ προσέφυγε ενάντια της Ελλάδας για την αναγνώριση «μειονοτικών δικαιωμάτων»,  διχάζοντας  και καλλιεργώντας την αίσθηση περί ύπαρξης δήθεν «μακεδονικής γλώσσας», «μακεδονικού πολιτισμού» και «μακεδονικής μειονότητας» από τις αρχές του 1990.

Η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν έχει και ούτε πρόκειται να κλείσει το μάτι στην Χρυσή Αυγή. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Και επειδή ίσως σας διαφεύγει κάτι βασικό: άλλο πράγμα ο πατριωτισμός, και άλλο ο εθνικολαϊκισμός. Όπως άλλο πράγμα ο πολιτικός ρεαλισμός, και άλλο ο ενδοτισμός σας με την παραχώρηση της ταυτότητας, της γλώσσας και του ονόματος της Μακεδονίας.

Έλεος πια!!!

Ο ελληνικός λαός που επικαλείστε, θα σας δώσει σύντομα την απάντηση για το πόσο καλή είναι η συμφωνία που υπογράψατε.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟ.Δ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ