Αντίθετος με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»

 ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ» Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΘΑΝΑΣΗΣ  ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ

Θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντι τους ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνία της Φλώρινας αν τολμήσουν στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»  για την ανώτατη εκπαίδευση μετακινήσουν οποιαδήποτε σχολή της Φλώρινας του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. της ΠΕ Φλώρινας  Θανάσης Γερμανίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Γερμανίδης αναφέρει τα εξής:

«Η τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου επιλέγει με διαρροές στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για τις καταστροφικές αλλαγές που σχεδιάζει να υλοποιήσει στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το σχέδιο  «Αθηνά», που ψευδεπίγραφα βαφτίζεται ως «αξιολόγηση» και «εξορθολογισμός», προβλέπεται η κατάργηση περιφερειακών Πανεπιστημίων, Σχολών και Τμημάτων.

Από το καταστροφικό σχέδιο της Κυβέρνησης δεν εξαιρείται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας –και φυσικά η Φλώρινα- αγνοώντας προκλητικά ότι οποιαδήποτε μεταφορά ή κατάργηση πανεπιστημιακού Τμήματος της Φλώρινας θα είχε καταστροφικές συνέπειες τόσο στην κοινωνική συνοχή, όσο και στην οικονομική και πνευματική ζωή της πόλης.

Ως Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., αλλά και ως λειτουργός της δημόσιας εκπαίδευσης για 35 ολόκληρα χρόνια, δηλώνω σε όλους τους τόνους ότι θα μας βρουν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., αλλά και την κοινωνία της Φλώρινας και ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας μαχητικά και αποφασιστικά απέναντί τους».