Αναφορά του βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Παιδείας

Θέμα: Το ακριτικό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), λαμβάνει «ψίχουλα» από την κατανομή 500 θέσεων μελών διδακτικού προσωπικού

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο περιφερειακό ίδρυμα και στο οποίο κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος λειτούργησε νέο Τμήμα. Τα τελευταία χρόνια, επλήγη ιδιαίτερα από το πάγωμα των προσλήψεων νέων διδασκόντων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις στον τύπο, το υπ. Παιδείας προτίθεται να κατανείμει 500 θέσεις μελών ΔΕΠ σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ενώ κατά την σύνοδο των πρυτάνεων προτάθηκε ο διορισμός εννέα (9) μελών ΔΕΠ στο ΠΔΜ, το υπ. Παιδείας αποφάσισε να τοποθετήσει μόνο 2. Αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με άλλα κεντρικά πανεπιστήμια όπως το ΑΠΘ που ενώ ζήτησε 56 μέλη ΔΕΠ και θα λάβει 83 ή το ΕΚΠΑ που πρότεινε 52 και θα του δοθούν 76.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με αυτές τις θέσεις κινδυνεύει να κλείσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Άμεσα καλούμε τον υπουργό Παιδείας να αφήσει τις υπερσυγκεντρωτικές λογικές (Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη) και να στηρίξει την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που στενάζει.

Ο Βουλευτής

Γιάννης Αντωνιάδης