ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Λόγω έλλειψης απαρτίας αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου της 25.10.2011.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας απουσίαζαν πλην του Αντιδημάρχου Κώστα Μωυσιάδη ο οποίος είχε έντονη αντιπαράθεση με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστα Θεοδωρίδη.

Ο κ. Θεοδωρίδης κατηγόρησε την πλειοψηφία για σκόπιμη απουσία που υποβαθμίζει τους θεσμούς, για εμπαιγμό των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας και για αντιδημοκρατική λειτουργία. 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Λιάσης απάντησε λέγοντας πως η απουσία είναι δημοκρατικό δικαίωμα και ευθύνη των Δημοτικών Συμβούλων και πως ο ίδιος ενεργεί σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.  Εξήγησε ότι δεν μπορούσε να αναβάλει την συνεδρίαση. Ζήτησε δε   από τον κ. Θεοδωρίδη να αλλάξουν την ώρα της συνεδρίασης κάτι που δεν το δέχτηκε.

Στη δήλωση του ο κ. Θεωδωρίδης είπε:

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμυνταίου

Για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μήνες νέα σκόπιμη στάση των μελών της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Μας καλού ν σε συνεδρίαση και απουσιάζου οι ίδιοι, διαμορφώνοντας πλασματική μειοψηφία.

Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στους θεσμούς, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της μειοψηφίας. Σκόπιμες ενέργειες οι οποίες υποβαθμίζουν τους θεσμούς. Και αυτό για δύο συνεχείς φορές επικαλούμενοι μάλιστα ότι είναι καθόλα δημοκρατικό. Δημοκρατικό το να καλάς ανθρώπους οι οποίοι είναι από Θεσσαλονίκη και Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού, να έρχονται για συνεδρίαση και εσύ να απουσιάζεις σκόπιμα.

Μία ευθιξία αν υπήρχε δεν θα επικαλούνταν μέσα στις δημοκρατικές διαδικασίες, αυτό που σήμερα έγινε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι είναι κατ΄ εσάς είναι οι λόγοι απουσίας των μελών της πλειοψηφίας;   

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι λόγοι είναι άγνωστοι σε μας. Εκτιμώ ότι η απουσία του Δημάρχου δείχνει ότι πήγανε σε κάποια κοινότητα, σε κάποια εκκλησία. Αλίμονο   όμως αν μπαίνουν τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο δίχως να εκτιμούν ότι σήμερα είναι παραμονή του Αγ. Δημητρίου. Δίχως να εκτιμούν  ότι θέλουνε να πάνε εμείς οι ίδιοι, δηλαδή ο Δήμαρχος και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε κάποιες άλλες υποχρεώσεις τους και να μας  καλούν εδώ και να μας αφήνουν έτσι έκθετους. Και το πιο προκλητικό είναι ότι σε κάθε τι αντιδημοκρατικό που κάνουν επικαλούνται τη Δημοκρατική νομιμότητα.