ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ. Η 2η ΜΟΝΑΔΑ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ – ΟΡΥΧΕΙΑ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 26

ΦΛΩΡΙΝΑ

 ΤΗΛ.: 2385054519 – 6977004000

 

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ. Η 2η ΜΟΝΑΔΑ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ – ΟΡΥΧΕΙΑ

Υπογράφεται η παραχώρηση της 2ης Μονάδος ΑΗΣ Μελίτης στους Κινέζους. Το έγκλημα ολοκληρώνεται. Μου θυμίζει την εποχή Βάσως Παπανδρέου. Όταν είχε έρθει η Υπουργός στην Μελίτη (όλος ο νομός γιόρταζε το θαύμα και την σωτηρία του νομού) και έλεγε ο τότε πρόεδρος, «κα Υπουργέ, τα παιδιά, σας κοιτάνε στα μάτια, θα σας ευγνωμονούν γιατί θα φάνε ζεστό ψωμί», από κάτω αγανακτισμένος για το έγκλημα που θα γινόταν είπα «τι λες πρόεδρε». Εν συνεχεία στο κατάμεστο Πολιτιστικό κέντρο μίλησα στο βήμα για το τι πάει να γίνει και έβαλα κάποιους αυστηρούς όρους, κοίταγα την αγανάκτηση του κόσμου που περίμεναν να φάνε με χρυσά κουτάλια. Εμείς φωνάζαμε ότι ο ΑΗΣ όχι μόνο δεν θα απορροφήσει την ανεργία, αλλά θα δημιουργήσει.  Έλεγαν ότι θα ποτίζεται ο κάμπος και εμείς με στοιχεία λέγαμε ότι δεν πρόκειται να ποτιστεί ούτε μέτρο γης.

Το έγκλημα εκτελέστηκε. Οι τότε υπεύθυνοι θαμπώθηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν έβλεπαν τι υπέγραφαν. Ξεπούλημα.

Έστω και τώρα, πάλι καλά, εφ’ όσον δεν μας κάλεσαν και δεν μάθαμε για την κηδεία, μας  ενημέρωσαν για το μνημόσυνο. Υπογράφεται το ξεπούλημα εν αγνοία του λαού.

Δυστυχώς όλοι τα ξέρουν όλα και έχουν λόγο.   Πράγματι οι ειδικοί πήραν αποφάσεις για την συνέχιση του εγκλήματος για την κατασκευή της 2ης μονάδος πριν από εμάς για εμάς. Είναι δυνατόν; Τελικά ο κόσμος επειδή τρώει με χρυσά κουτάλια είναι ενάντια στην 2η μονάδα. Τελικά ο κόσμος είναι μπροστά από πολλούς παράγοντες. Όσοι έχουν  κότσια ας μας απαντήσουν έστω και μια φορά. Η αλήθεια είναι:

ΑΝΕΡΓΙΑ:           Έλεγαν ότι θα δουλεύουν 5000 εργαζόμενοι και τα μαγαζιά θα έχουν δουλειές. Εμείς φωνάζαμε ότι ο ΑΗΣ όχι μόνο δεν θα απορροφήσει την ανεργία, αλλά θα δημιουργήσει. Συνολικά προσλήφθηκαν 60 εργαζόμενοι, ας βάλουμε 100. Πόσοι πεθαίνουν από καρδιοεγκεφαλικά και καρκίνους από την ρύπανση και αιωρούμενα σωματίδια. Ειδικά άρθρα ως SOS.

Εξαιτίας της ΔΕΗ η Φλώρινα θεωρείται ως πλούσιος νομός με αποτέλεσμα πόσα εκατομμύυυυρια χάνουμε κάθε χρόνο από επιδοτήσεις και προγράμματα. Πόσες εκατοντάδες θέσεις εργασίας θα είχαμε; Πότε πουλήσαμε έστω και βίδα;

Με την 2η μονάδα ας χρειαστούν 120 εργαζόμενοι. Αυτοί θα είναι ή Κινέζοι ή από τον ΑΗΣ Αμυνταίου που κλείνει. Συμπέρασμα, ούτε 1 εργαζόμενος.

Πως είναι δυνατόν να δίνουμε τσάμπα τον ορυκτό μας πλούτο (μαύρο χρυσάφι όπως λεν οι ίδιοι). Που συμβαίνει αυτό; Ο πλούτος ανήκει στον τόπο του και όχι στους εκμεταλλευτές.

Πως γίνεται να πληρώνει η ΔΕΗ μόνο 3ο/οο και τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες 3%. Δηλαδή η ΔΕΗ δεν ρυπαίνει και οι άλλοι ρυπαίνουν; Εάν πληρώνει η ΔΕΗ 6ο/οο θα έχουμε όλοι δωρεάν ρεύμα.

ΝΕΡΑ: Ένας όρος χρειάζεται και ζητάμε. Ας βρουν νερά και ας κάνουν 5 μονάδες. Για ποια νερά μιλάνε; Συμφωνεί κανείς να παίρνουν νερά από γεωτρήσεις; Ο υπάρχον ΑΗΣ χρειάζεται 1200 κυβικά μέτρα νερό την ώρα. Το φαντάζεστε; Που να γίνει και άλλη μονάδα και άλλα 1200; Όταν σήμερα γίνεται πόλεμος για τα νερά και η Φλώρινα είναι από τις λίγες πόλεις που θα διασωθούν λόγω ερημοποίησης των περιοχών στο άμεσο μέλλον.  Κάποιοι θέλουν να μας πάρει η ΔΕΗ τα νερά από το φράγμα της Τριανταφυλλιάς. Είναι δυνατόν; Πως θα γίνει η μεταφορά; Πως θα ποτίζεται ο εκεί κάμπος;  Πόσες θέσεις εργασίας θα προσφέρει η αξιοποίηση του φράγματος ποτίζοντας τον κάμπο;

ΟΡΥΧΕΙΑ: Το ορυχείο της Αχλάδας λειτουργεί. Το ορυχείο της Βεύης εάν επεκταθεί θα διαλύσει τον κάμπο ο οποίος είναι ο πιο πλούσιος σε υπόγεια νερά και οι κάτοικοι ασχολούνται δυναμικά με την γεωργία και δεν θέλουν ορυχεία. Το ορυχείο του Κλειδιού πρέπει να κάνει εναπόθεση των χωμάτων στον υπάρχοντα δρόμο Βεύη – Κλειδί. Εκείνη η διέξοδος είναι η μόνη έξοδος του σινιακίου που έχουμε τον χειμώνα και εάν γίνει η εναπόθεση των χωμάτων θα πνιγούμε σαν τα ποντίκια, διότι θα έχουμε μόνιμα το σινιάκη. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ.

Επίσης πόσοι εργάζονται σήμερα στα ορυχεία και πόσοι εργάζονταν πριν την ΔΕΗ.

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ: Είναι αποκλειστικά έργο δικό μας και ας κοκορεύονται μερικοί ως δικό τους έργο. Εμείς έχουμε ολόκληρο φάκελο με αλληλογραφία και στοιχεία. Ας βγάλει ο Δήμος ή όποιος θέλει , έστω και ένα έγγραφο, ότι ζητάμε τηλεθέρμανση. Μακάρι να γίνει με βιομάζα που επιδοτείται με 85% (που υποστηρίζαμε πάντα) και να δώσουμε εργασία σε εκατοντάδες ανέργους.

ΓΕΝΙΚΑ: Οι λιγνίτες της Φλώρινας έχουν την μικρότερη θερμογόνο δύναμη, (Βεύης 2050 kcal/h). Οι λιγνίτες μας έχουν το λιγότερο θείο και καλό είναι που έχουν μονάδα αποθείωσεις. Οι λιγνίτες μας έχουν πολύ ραδιενέργεια.

Επίσης ρωτάμε την ΔΕΗ να μας απαντήσει: τι είναι; Δημόσια ή ιδιώτης;  Εάν είναι δημόσια έχει υποχρέωση να κάνει και κοινωνικά έργα και να τηρεί τους νόμους και τις προδιαγραφές. Εάν είναι ιδιώτης δεν θέλουμε χάρες αλλά τα νόμιμα, δηλαδή να πληρώνει τους νόμιμους φόρους για τον ορυκτό πλούτο που μας παίρνει.

Τελικά τι θα γίνει με τον νομό μας; Το ζητούμενο είναι να γνωρίζουμε τι θέλουμε; Θέλουμε ο νομός μας να γίνει βιομηχανικός ή να αναπτύξουμε τον τουρισμό και την γεωργοκτηνοτροφία μας και βιολογικά; Πήραμε το 1ο βραβείο ως ο καλύτερος τόπος για αγροτουρισμό. Τι κάνουμε; Πως θα αξιοποιήσουμε αυτό το λαχείο; Μέχρι και ο Υπουργός πολιτισμού της Ρουμανίας είπε για την Φλώρινα «ο Θεός είχε κέφια όταν έκανε τον νομό σας». Παράλληλα πρέπει να αναπτύξουμε την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. Είναι κρίμα όταν ένας νομός (μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο) που έχει 6 λίμνες, τέτοια βουνά, κάμπο, υπόγεια νερά και να υπάρχει τόσο μεγάλη ανεργία.

Οι συνταξιούχοι πχ των Λόφων που παίρνουν 300 €, πόσο μειωμένο ρεύμα παίρνουν; Και τρώνε όλη την ημέρα την τέφρα και η σύνταξη τους δεν φτάνει ούτε για τα φάρμακα, πού να πληρώσουν και γιατρό.

Εμείς αγωνιζόμαστε με φθορά, βάζοντας χρόνο και χρήμα και δεν τολμάμε να σκεφτούμε να πούμε ψέματα στον κόσμο.

Σήμερα ήρθαν τα νέα: η κηδεία εκτελέστηκε. Το έγκλημα ολοκληρώνεται. Πώς γίνονται όλα τα εγκλήματα στη Φλώρινα; Πώς γίνεται να χάνουμε, ότι καλό είχαμε; Όπως αεροδρόμιο, ΤΕΙ, Πανεπιστήμιο, στρατό, Πρέσπες, ανάπτυξη, κουλτούρα, ακόμα και την Τράπεζα Ελλάδος και οι άλλοι νομοί συνεχώς να κερδίζουν.

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Παντελής  Σολάκης

 

 

 

Όσο αφορά την Τηλεθέρμανση Φλώρινας, σας επισυνάπτουμε ένα από τα πολλά έγγραφα που έχουμε. Ας βγάλει ο Δήμος έστω ένα έγγραφο.