Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας στην Πρέσπα

Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας στην Πρέσπα

 

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται στην Πρέσπα Σεμινάριο Μανιταρογνωσίαςτο Σάββατο 22/10/2016 με πρωτοβουλία του Δήμου Πρεσπών, του φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και των συλλόγων Μανιταρόφιλων Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει

–          -Εξόρμηση στο δάσος για την ανεύρεση μανιταριών. Το ραντεβού είναι στις 10:30 το πρωί στο ύψωμα Περβάλι στην είσοδο του εθνικού πάρκου (στο σημείο θέας). Για τη ορθή συλλογή μανιταριών είναι απαραίτητα καλάθι και μαχαίρι.

–          Ταυτοποίηση Μανιταριών από τους έμπειρους μανιταρόφιλους που συμμετέχουν στην εκδήλωση.

–          Μεσημεριανό με μανιταροφασουλάδα και μανιταρόσουπα που θα ετοιμάσει ο Σταύρος Ζωγράφος στον κήπο του θεματικού κέντρου Πύλης.

–          Διάλεξη και συζήτησηγια τον εντοπισμό, την αναγνώριση, το μαγείρεμα και την συντήρηση των μανιταριών του τόπου μας με τον Πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Δ. Μακεδονίας Λάκη Τσαμπάζη και τον Δάσκαλο Σταύρο Ζωγράφο.

 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν.

 

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο συνεταιρισμός φασολοπαραγγών Πελεκάνος που προσφέρει τα φασόλια, η ταβέρνα «Πρέσπειον» στον Αγ. Γερμανό που συνεισφέρει στο μαγείρεμα και βεβαίως ο Σταύρος Ζωγράφος που εκτός από την εκπαίδευσή συνεισφέρει και τα άγρια μανιτάρια που θα φάμε.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Μιχάλης Πετράκος τηλ. 238535319, 6942984455