ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η τοποθέτηση κεντρικού αγωγού για την ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Η τοποθέτηση κεντρικού αγωγού για την

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την πορεία του έργου της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας επέβλεψε την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του έργου στον ΑΗΣ Μελίτης, όπου έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς υπέρθερμου νερού προς την πόλη της Φλώρινας.

Παρόντες μαζί με τον κ. Δήμαρχο ήταν οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Νίκος Αλεξιάδης και Δημήτρης Θεοφανίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Αντώνης Ζαέκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Ευαγγέλου  και Αντώνης Σίπκας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, κ. Νίκος Μουρατίδης, η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ, κ. Ερμιόνη Αβραμοπούλου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Δήμαρχος κατά την επίβλεψη του έργου είπε:

«Βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να επιβλέπουμε το έργο της τηλεθέρμανσης, καθώς και την τοποθέτηση των κεντρικών αγωγών από τον ΑΗΣ Μελίτης προς την πόλη της Φλώρινας, με τους οποίους θα μεταφέρεται το υπέρθερμο νερό.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερα συνεργεία τα οποία δουλεύουν· δύο στην πόλη της Φλώρινας και άλλα δύο στον ΑΗΣ Μελίτης. Σύμφωνα, όμως, με τον υπεύθυνο του εργοταξίου, θα ξεκινήσουν και άλλα συνεργεία, ώστε να ολοκληρωθεί πιο σύντομα η τοποθέτηση των αγωγών. Με την παραλαβή των αγωγών από το εξωτερικό, θα ξεκινήσουν την εργασία τους συνεργεία και μέσα στην πόλη της Φλώρινας.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, εμείς ψέματα δεν λέμε. Ό,τι λέμε είναι αλήθεια και ό,τι υποσχόμαστε το υλοποιούμε. Και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε σήμερα βλέποντας την πορεία των εργασιών.

Τις επόμενες ημέρες η ΔΕΥΑΦ θα προχωρήσει στον έλεγχο της μελέτης για την τηλεθέρμανση της Μελίτης, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα το οποίο τρέχει».

Ο υπεύθυνος του εργοταξίου κ. Βαγγέλης Σταυρακόπουλος είπε:

«Έχουμε ξεκινήσει την τοποθέτηση του αγωγού μεταφοράς από την Μελίτη προς την Φλώρινα, το μήκος του οποίου είναι περίπου δεκαέξι χιλιόμετρα. Υπολογίζουμε, αν όλα πάνε καλά με τον καιρό, να ολοκληρωθεί σύντομα η τοποθέτηση του εξωτερικού δικτύου μαζί με κάποιες εργασίες που θα γίνουν στα αντλιοστάσια.

Για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου υπάρχει ένας προγραμματισμός μέχρι το τέλος της χρονιάς, ώστε να μπει ένα συνεργείο στην πόλη και περιφερειακά, και του χρόνου την άνοιξη θα δουλέψουμε πιο εντατικά μέσα στην πόλη. Μέχρι το τέλος του 2018, υπολογίζουμε να έχουμε τελειώσει όλες τις εργασίες».