Μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος για τη Δυτική Μακεδονία

Editor Τετάρτη 15 Νοέμβριος, 2017 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος για τη Δυτική Μακεδονία
Μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος για τη Δυτική Μακεδονία
Share

Μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος για τη Δυτική Μακεδονία

Την θέσπιση μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας εξετάζει η κυβέρνηση λόγω της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής τους εξαιτίας της λειτουργίας των μονάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης έχει εξασφαλίσει τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των συναρμόδιων υπουργών Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Επικρατείας Γιώργου Σταθάκη και Χριστόφορου Βερναρδάκη ότι θα βρεθεί κονδύλι από τον προϋπολογισμό του 2018 προκειμένου να μειωθεί το τιμολόγιο της ΔΕΗ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Αντίστοιχη σκέψη υπάρχει και για την περιοχή της Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η περιφέρεια, με πρόταση που έχει υποβάλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (βάσει μελέτης που έχει εκπονήσει), ζητεί έκπτωση 30% στα νοικοκυριά και 50% στις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εάν τελικά η πρόταση υιοθετηθεί, μπορεί να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ανάλογα με την κατανάλωση, περί τα 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ωστόσο, ήδη επικριτές της πολιτικής των επιδοτήσεων αναφέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο προωθείται η κατανάλωση ενέργειας, «παγώνοντας» τα κίνητρα για εξοικονόμηση.

Comments are closed.