Τουριστικό σεμινάριο του Έργου CENET

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «CENET – ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ»

(CENTER FOR EDUCATION AND NETWORKING IN TOURISM).

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2013 στο Ντεμίρ Κάπιγια της γειτονικής ΠΓΔΜ Τουριστικό Σεμινάριο του έργου «CENET – Κέντρο τουριστικής εκπαίδευσης και δικτύωσης» (Center for education and networking in tourism). Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία του Επιμελητηρίου Φλώρινας και του Δήμου Ντεμίρ Κάπιγια με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Διασυνοριακής συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ – ΠΓΔΜ 2007-2013».

Το αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν οι “Δρόμοι του Κρασιού ως τουριστικό προϊόν”. Σχετικά θέματα αναπτύχθηκαν από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Αχρίδας κυρία Άντζελα Βασιλέφσκα. Η αποστολή, συνοδευόμενη από τοπικούς παράγοντες, ξεναγήθηκε σε παραγωγικές και τουριστικές μονάδες της περιοχής. Αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στις οινοποιίες “Πόποβα Κούλα”, “Βίλα Μαρία” και “Στόμπι Γουάινερυ”, όπου έγινε και επίδειξη γευσιγνωσίας τοπικών οίνων.

Το Επιμελητήριο Φλώρινας εκπροσωπήθηκε από ενδεκαμελή αποστολή επιχειρηματιών και ειδικών του τουριστικού κλάδου με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό του κ. Δημητρόπουλο Νικόλαο και τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας κ. Βουλγαρίδη Γιώργο. Η αποστολή υποστηρίχθηκε από τον τεχνικό σύμβουλο του ΕΦ κ. Σπύρο Κάνουρα, Διευθυντή της “Δίοψις Συμβουλευτική”.

Οι διασυνοριακές ανταλλαγές του CENET θα συνεχιστούν με την πραγματοποίηση τουριστικού σεμιναρίου με θέμα “Διαχείριση τουριστικού προορισμού”, το οποίο θα οργανώσει εντός του Ιουνίου το Επιμελητήριο Φλώρινας στη Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή του νομού.”