Μείωση πάγιων εξόδων νερού 50%

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΤΑ 50%

Την μείωση κατά 50% των παγίων εξόδων του νερού οικιακής χρήσης από το δεύτερο εξάμηνο του 2012, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012. ακόμα ο κ. Βοσκόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση της ΔΕΥΑΦ για το ενδεχόμενο αφαίρεσης του φόρου του 80% από την 1η Ιανουαρίου του 2013.
Ακόμα, στην προ ημερήσιας διάταξης ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων ο κ. Βοσκόπουλος αναφέρθηκε στη λειτουργία του τρένου και τα προβλήματα του καθώς και στην αποστολή του φακέλου στις Βρυξέλλες και το ενδεχόμενο δημοπράτησης του το φθινόπωρο του 2012.

Με τον Αντιπρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας,  κ. Αλέξανδρο Ακριτίδη  και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου,  συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο  Φλώρινας τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 ,  με είκοσι οχτώ  θέματα ημερησίας διατάξεως και έξι θέματα εκτός ημερησίας διατάξεως.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην αρχή της συνεδρίασης ομάδα μαθητών του 1ου Λυκείου Φλώρινας  παρουσίασαν ερευνητική εργασία στα πλαίσια του αντίστοιχου μαθήματος, με θέμα και στόχο την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία με οικονομικές και περιβαλλοντικές ωφέλειες τόσο για τα ίδια τα σχολεία όσο και για τους Δήμους. Όλοι συνεχάρησαν την προσπάθεια των παιδιών . Ειδικότερα ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος μίλησε για υλοποιήσιμες  προοπτικές.
Ξεκινώντας η συνεδρίαση ο Δήμαρχος Φλώρινας, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις ενέργειες και τις επαφές που είχε στην Αθήνα σχετικά με την πορεία του τρένου και της τηλεθέρμανσης. Για  το θέμα του τρένου, η τελευταία εξέλιξη είναι ότι εστάλη μια προγραμματική σύμβαση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η οικονομική επιτροπή ανέθεσε σε δικηγόρο τον έλεγχο της νομιμότητάς της. Στη συνέχεια η προγραμματική σύμβαση θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση. Για το θέμα της τηλεθέρμανσης  ο Δήμαρχος  είπε πως ο φάκελος  ήδη πρέπει να έχει φύγει  για τις Βρυξέλλες και καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι το φθινόπωρο, το έργο θα έχει δημοπρατηθεί . Όσον αφορά στη μετακύλιση του Τοπικού Πόρου στα τιμολόγια της ΔΕΗ για οικιακή χρήση, το ζήτημα προχωράει και θα ολοκληρωθεί αφού πρώτα ολοκληρωθεί  η διαδικασία με την οποία θα καθορισθεί το ποσό που αντιστοιχεί στο Δήμο μας. Επίσης  σε συζητήσεις που είχε με τον Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου, έγιναν  προσπάθειες  με θετικά αποτελέσματα, για να δοθεί το τέλος εξόρυξης λιγνίτη για την κάλυψη αγροτικού, επαγγελματικού και βιομηχανικού ρεύματος, μιας προοπτικής με τεράστια οφέλη για το Δήμο Φλώρινας τόσο σε οικονομικό όσο και σε επενδυτικό επίπεδο. Τελειώνοντας, ο Δήμαρχος Φλώρινας αναφέρθηκε στη συνεδρίαση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΦ, σχετικά με την απόφαση μείωσης στα πάγια έξοδα του νερού  οικιακής χρήσης, της τάξεως του 50%, από το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και την προοπτική να αφαιρεθεί και ο φόρος 80% από την 1η του 2013.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ψήφιση των θεμάτων ημερησίας διατάξεως και εκτός ημερησίας διατάξεως. Αναλυτικά είναι  :
Τα εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα :
•    «Έγκριση σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου στο ΚΕΠ Δημοτικής Κοινότητας Μελίτης»
Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλος και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία λόγω αρνητικής ψήφου του κ. Β. Καραντζίδη.
•    «Σχετικά με τον ορισμό νέου Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας»
Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος  Φλώρινας κ. Δ. Λουκάς και ψηφίστηκε ομόφωνα. Νέος Πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Α. Ζαέκης.
•    «Έγκριση δαπανών στολισμού εξέδρας επιταφίων», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Δήμου Φλώρινας κ. Α.Αριστείδου.
•    «Έγκριση δαπανών παράθεσης γεύματος σε άπορους με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Δήμου Φλώρινας κ. Α.Αριστείδου.
•    «Συνδιοργάνωση Δήμου Φλώρινας με την τοπική  Κοινότητα Δροσοπηγής εκδηλώσεων μνήμης την 4η Απριλίου 2012», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Δήμου Φλώρινας κ. Α.Αριστείδου.
•    «Έγκριση δαπάνης για την επίσκεψη κ. Δημάρχου στο Γηροκομείο, Νοσοκομείο Φλώρινας και ΚΗΦΗ Φλώρινας κατά τις εορτές του Πάσχα», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Δήμου Φλώρινας κ. Α.Αριστείδου.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως :
•    «Σχετικά με διαγραφή οφειλέτη από τους βεβαιωτικούς καταλόγους Δήμου Φλώρινας οικονομικού έτους 2011», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτο, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
•    «Σχετικά με αναλήψεις πιστώσεων για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων 2011 και επιχορηγήσεων συλλόγων του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτο, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
•    «Σχετικά με την επιστροφή αχρεωστήτως  καταβληθέντος ποσού 185,00€ στον Ηλιάδη Λάζαρο του Ιορδάνη, επιστροφή παραβόλου για την αντικατάσταση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με αριθμ. 19/2010», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτο, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
•    «Σχετικά με εκμίσθωση αγρού στην Τοπική Κοινότητα Μεσοχωρίου Δημοτικής Ενότητας Κάτω  Κλεινών Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτο, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
•    «Σχετικά με επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού ως υπόλοιπο προμηθειών του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτο, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
•    «Σχετικά με έγκριση πορίσματος Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτο, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
•    «Σχετικά με έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου : Ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου και αγροτική οδοποιία (Τ.Κ. Ακρίτα Δ.Ε. Κ. Κλεινών», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
•    «Σχετικά με έγκριση 3ου ΑΠΕ του έργου : Ανάπλαση πλατείας Πολυποτάμου», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
•    «Σχετικά με την έγκριση του 4ου ΑΠΕ και παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου : Κατασκευή οδών», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
•    «Σχετικά με τη παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου Μεταλλική Γέφυρα Αρμενοχωρίου», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
•    «Σχετικά με την έγκριση Προγραμματικών Συμβάσεων Διαβαθμιδικής  Συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και ορίστηκε ως μέλος για την Επιτροπή Παρακολούθησης των Συμβάσεων ο κ. Ε. Σταυρίδης, με αναπληρωτή του τον κ. Α. Ζαέκη.
•    «Σχετικά με την έγκριση ενσωμάτωσης της συμμετοχής μας στον λογαριασμό των Φ.Ο.Π. για τις αιτήσεις παροχών ηλεκτροδότησης προς την Δ.Ε.Η. Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
•    «Σχετικά με την παραλαβή μελέτης με τίτλο : Ανάπλαση κτιρίων, χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
•    «Σχετικά με την παραλαβή μελέτης με τίτλο : Περιβαλλοντικές επιπτώσεις  για τις παρεμβάσεις στο περιαστικό δάσος του Άγιου Παντελεήμονα και τη σύνδεσή του με τον αστικό ιστό», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
•    «Σχετικά με την παραλαβή μελέτης με τίτλο : Αποτύπωση ρέματος 94-τοπογραφικές εργασίες», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε με εξαίρεση  από τη ψηφοφορία του κ. Α. Σίπκα,  εξαιτίας της συγγενικής του σχέσης με τον αρμόδιο τοπογράφο-μηχανικό.
•    «Έγκριση της υπ΄αριθμ. 20/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  του Δήμου Φλώρινας σχετικά με ¨Μέτρα Ρύθμισης Κυκλοφορίας¨», με εισηγητή τον κ. Δ. Στεφανόπουλο, Υπάλληλο Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα με εξαίρεση  από τη ψηφοφορία του κ. Τ. Ρασάικου, εξαιτίας της συγγενικής του σχέσης με την αιτούσα.
•    «Σχετικά με απόψεις βοσκής για τις Δασικές Απαγορευτικές Διατάξεις Βοσκής από την Δ/νση Δασών Φλώρινας στο Δημόσιο Δάσος Σκοπιάς, Κολχικής, Άνω Υδρούσας και Κάτω Υδρούσας», με εισηγητή τον Δρ. Ι. Μουντούσης , Αναπληρωτή Προϊστάμενο Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης-Κτηνοτροφίας-Αλιείας Δήμου Φλώρινας.
•    «Σχετικά με υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου : Διαδρομή ποδηλάτου βουνού», με εισηγητή τον Δρ. Ι. Μουντούσης , Αναπληρωτή Προϊστάμενο Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης-Κτηνοτροφίας-Αλιείας Δήμου Φλώρινας.
•    «Σχετικά με την έγκριση της απόφασης 4/2012 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας η οποία αφορά την Κατάρτιση και Ψήφιση του Κανονισμού Ανάθεσης Έργων, Υπηρεσιών, Μελετών και Προμηθειών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Φλώρινας κ. Δ. Λουκά.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
•    «Σχετικά με αποδοχή επιχορήγησης ποσού 13.613,36€ για την κάλυψη φωτοτυπιών σχολικών βιβλίων», με εισηγητή τον κ. Γ. Αργυρόπουλο, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα με προσθήκη στην υπάρχουσα εισήγηση επιπλέον 5.000 € από τους ΚΑΠ για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων.
•    «Σχετικά με παραχώρηση αιθουσών ανενεργών Δημοτικών Σχολείων Δήμου Φλώρινας, σε Πολιτιστικούς Συλλόγους», με εισηγητή τον κ. Γ. Αργυρόπουλο, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα πλην της έκτης παραγράφου, για την οποία πρέπει να υπάρξει τροποποίηση της αίτησης.
•    «Σχετικά με παραχώρηση αιθουσών – εν λειτουργία – Σχολείων Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Γ. Αργυρόπουλο, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
•    «Σχετικά με ορισμό μέλους Σχολικού Συμβουλίου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Φλώρινας κ. Ε. Σταυρίδη.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και ως μέλος  του πενταμελούς συμβουλίου ορίστηκε ο κ. Θ. Καραγκιοζίδης.
•    «Σχετικά με Συνδιοργάνωση Πολιτιστικού Συνεδρίου», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Δήμου Φλώρινας κ. Α. Αριστείδου.
•    «Σχετικά με Συνδιοργάνωση με την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου ¨Διδακτική της Πληροφορικής ¨ στις 20-22 Απριλίου 2012», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο  Δήμου Φλώρινας κ. Α.  Αριστείδου.
•    «Σχετικά με έγκριση μεταβίβασης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας από το Ωδείο Ν.Α. Φλώρινας στο Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία ¨Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας¨, καθώς και λειτουργία σχολών/τμημάτων», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο  Δήμου Φλώρινας κ. Α.  Αριστείδου.
•    «Σχετικά με Φεστιβάλ Γαλλικού κινηματογράφου και έκθεση φωτογραφίας», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο  Δήμου Φλώρινας κ. Α.  Αριστείδου.
•    «Σχετικά με έγκριση της υπ΄αριθμ. 16/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», με εισηγητή το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλο.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.