Δεκαπέντε χρόνια έχουν να γίνουν έργα στο Αρμενοχώρι

 

Δεκαπέντε  χρόνια  έχουν να γίνουν έργα στο Αρμενοχώρι, δήλωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αρμενοχωρίου Θεοφανίδης Ανδρέας. Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζουν οι δρόμοι του χωριού, αφού για πολλά χρόνια έχουν να δουν έργο να κατασκευάζεται στο χωριό.  Γι’ αυτό και ήταν έκδηλη η χαρά του προέδρου. Το μόνο που εισέπρατταν από την τοπική εξουσία ήταν οι συνεχείς υποσχέσεις χωρίς ποτέ να υλοποιούνται. Τώρα ξεκίνησε η ανακατασκευή και η βελτίωση του οδικού δικτύου του χωριού στο 80%.

Να επισημάνουμε ότι σημαντικά έργα κυρίως χρηστικά για τους κατοίκους της υπαίθρου είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα αυτό της ΠΕ Φλώρινας που θα ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα των κατοίκων της υπαίθρου.

Με το πρόγραμμα αυτό η ΠΕ Φλώρινας εκτέλεσε οδοποιία στο Δήμο Αμυνταίου από τον κόμβο Ξ. Νερού μέχρι την είσοδο του Αμυνταίου και στο Δήμο Πρεσπών  προς τους Ψαράδες μήκους 5 χιλιομέτρων.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας: Σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας έχουμε ξεκινήσει ασφαλτοστρώσεις σόλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Επίσης έχουμε υπογράψει συνεργασίες με τους Δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου  και Πρεσπών για να μπορέσουμε να

υλοποιήσουμε έργα στις τοπικές κοινότητες και κυρίως σε τμήματα όπου υπάρχει μεγάλη φθορά του οδικού δικτύου.

Το έργο αυτό στο Αρμενοχώρι το εκτελεί η ΠΕ Φλώρινας, είναι ύψους 150.000 ευρώ και το πρόγραμμα αυτό εκτελείται από χρηματοδοτικά εργαλεία της ΠΕ Φλώρινας.

Υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει η ΠΕ Φλώρινας με τον Δήμο.

Το έργο περιλαμβάνει οδοποιία σε τμήμα περίπου 1500 μέτρων της εθνικής οδού από την είσοδο του Αρμενοχωρίου μέχρι και το Μεσονήσι. Ελπίζουμε ότι σε συνεργασία με την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ» η οποία εκτέλεσε το έργο της σύνδεσης του κάθετου άξονα Φλώρινα-Νίκη, να υλοποιήσουμε και υπόλοιπα τμήματα της κοινότητας Αρμενοχωρίου, τα οποία υπέστησαν πολύ σημαντικές φθορές από τη κατασκευή της ύδρευσης πριν 15 χρόνια και ήρθε η ώρα να παρέμβουμε και να υλοποιήσουμε αυτά τα έργα, που είναι πολύ σημαντικά για την τοπική κοινότητα.

Εμείς ως περιφερειακή αρχή ήδη έχουμε υλοποιήσει ασφαλτοστρώσεις στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Πρεσπών στους Ψαράδες περίπου 5 χιλιόμετρα καθώς και στο Δήμο Αμυνταίου από τον κόμβο του Ξινού Νερού μέχρι και την είσοδο του Αμυνταίου.

Το πρόγραμμα άρχισε να εκτελείται και στο επίπεδο του δήμου Φλώρινας.

Θα εκτελέσουμε έργα στο ύψος περίπου των τριών εκατομμυρίων  ευρώ για την ΠΕ Φλώρινας, τόσο  στις τοπικές κοινότητες όσο και στο σύνολο της ΠΕ Φλώρινας.

Το επόμενο διάστημα θα υλοποιήσουμε όλους αυτούς τους στόχους που έχουμε βάλει, ώστε να αναβαθμίσουμε και το εθνικό και το επαρχιακό και το οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: κ. Μπίρο μιας και αναφερθήκατε στον κάθετο άξονα, πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Νίκη-Φλώρινα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από την ενημέρωση που έχω από την προηγούμενη εβδομάδα η πρόθεση του Γ.Γ. αλλά και του υπουργού είναι την Πέμπτη 19 Μαΐου να γίνουν τα εγκαίνια στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς και την Παρασκευή 20 Μαΐου του κάθετου άξονα Φλώρινα-Νίκη.

-Απαντώντας σε ερώτηση για την συντήρηση του τμήματος του κάθετου άξονα Φλώρινας-Νίκης είπε ότι αυτήν θα την αναλάβει  η εταιρία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ».

 

ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ: το Αρμενοχώρι έχει να δει έργο πάνω από 15 χρόνια!!! Δεν σας κρύβω ότι πετάω στα σύννεφα. Ευχαριστώ δημόσια την περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη Στέφανο Μπίρο, οποίος  ανταποκρίθηκε άμεσα στα δικά μας αιτήματα και υλοποίησε αυτό το έργο, το οποίο ξεκινάει από την είσοδο του Αρμενοχωρίου και φτάνει μέχρι το Μεσονήσι.

Το οδόστρωμα ήταν σε άθλια κατάσταση. Ελπίζω ο κ. Μπίρος να ανταποκριθεί στα επόμενα κοινοτικά μας αιτήματα ώστε να αλλάξει όψη το χωριό μας.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ: Πράγματι το οδικό δίκτυο στην τοπική κοινότητα Αρμενοχωρίου ήτανε σε πολύ κακή κατάσταση. Θεωρούμε υποχρέωση μας να διορθώσουμε το οδικό δίκτυο της κοινότητας αλλά και σε όλες τις τοπικές κοινότητες εκεί όπου η περιφέρεια μπορεί να συμβάλει. Αυτό βέβαια γίνεται σε συνεργασία με τους Δημάρχους έτσι ώστε να υπάρχει και η σχετική αδειοδότηση η οποία χρειάζεται για να μπορέσουμε να παρέμβουμε και να υλοποιήσουμε τα αντίστοιχα έργα.

Τις επόμενες μέρες θα διορθωθεί και το υπόλοιπο εσωτερικό δίκτυο του χωριού. Το 80% του οδικού δικτύου του Αρμενοχωρίου πρόκειται να ανακατασκευαστεί τις επόμενες μέρες.

Επικοινώνησε με την κοινοπραξία η οποία εκτέλεσε το έργο Φλώρινα-Νίκη και υπάρχει η θέληση από μεριάς κοινοπραξίας στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας, να βελτιώσει όλο το τοπικό δίκτυο της τοπικής κοινότητας Αρμενοχωρίου, γιατί όπως ξέρετε η εταιρία δραστηριοποιότανε εδώ στην περιοχή  θέλει να συμμετέχει στη βελτίωση του οδικού δικτύου.

ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ: από το ίδιο πρόγραμμα πρόκειται σύντομα να κατασκευαστεί το γήπεδο 5χ5 και το γήπεδο τένις.