Το 16ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην στην πόλη της Φλώρινας

Το 16ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην στην πόλη της Φλώρινας

Συνέντευξη τύπου εν όψει του 16ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Βάδην που θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Φλώρινας στις 8 Απριλίου 2017 παραχωρήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, του προέδρου της επιτροπής αγώνων του ΣΕΓΑΣ κ. Αθανάσιου Ράπτη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιώργου Αντωνιάδη και του Αντιδήμαρχου Φλώρινας κ. Δημήτρη Θεοφανίδη.

Η κ. Μπίρος, κατά την τοποθέτησή του, χαιρέτισε το εξαιρετικά σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός που για πρώτη φορά θα γίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ίδια περιοχή, τονίζοντας πως τόσο η Π.Ε. Φλώρινας όσο και ο Δήμος Φλώρινας θα στηρίξουν και φέτος με κάθε τρόπο αυτήν την προσπάθεια, ευελπιστώντας οι συγκεκριμένοι αγώνες να καθιερωθούν ως θεσμός για την πόλη της Φλώρινας.

Ο κ. Ράπτης, από την πλευρά του, μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου και του γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ στον λαό της Φλώρινας, εξήρε την προσπάθεια και τη στήριξη τόσο από πλευράς Π.Ε. Φλώρινας και Δήμου Φλώρινας όσο και από πλευράς όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των εθελοντών, ενώ τόνισε πως οι περσινοί αγώνες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και στον αγωνιστικό τομέα αλλά και στον τομέα της φιλοξενίας με αποτέλεσμα να τύχουν της ανάλογης αναγνώρισης από την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία, κάτι που οφείλεται στην άριστη συνεργασία όλων όσων συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια. Ανέφερε επίσης πως φέτος, παράλληλα με το Διαβαλκανικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, οι συμμετοχές θα είναι αυξημένες ενώ οι αγώνες θα αποτελέσουν κριτήριο για τη συμμετοχή των αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, απόδειξη για τον αντίκτυπο που άφησαν οι περσινοί αγώνες στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.

Μετά τη συνέντευξη τύπου ακολούθησε σύσκεψη στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Φλώρινας, όπου συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και έγινε μια πρώτη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.