Το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανοίγει τις πύλες του

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                         

 

 

 «Το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο της Παιδαγωγικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανοίγει τις πύλες του, και για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, στην εκπαιδευτική κοινότητα (Α/θμια – Β/θμια) αλλά και σε κοινωνικές ομάδες με ευρύτερες πολιτιστικές ανησυχίες».

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο – Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια επιμορφωτική επίσκεψη στους χώρους του Εργαστηρίου (Βιβλιοδετείο – Τυπογραφείο).

 

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες 15-20 μαθητών (E’ & ΣΤ΄ Δημοτικού, και όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου) κάθε φορά, και κατόπιν επικοινωνίας με την υπεύθυνη/διδάσκουσα του Εργαστηρίου κ. Έφη Παπαγεωργίου (τηλ. 2385055014, 6989807247 και [email protected])

 

Στόχος μας είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την Ιστορία και τις Τέχνες του βιβλίου, ώστε να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με αυτό και να εκτιμήσουν το βιβλίο στις πραγματικές του διαστάσεις, δηλαδή ως ύψιστο προϊόν του ανθρώπινου πολιτισμού.  Η γνώση αυτή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μύησης των μαθητών στον χώρο των Γραμμάτων.

 

Η πρόσκληση απευθύνεται επίσης και σε κάθε κοινωνική ομάδα που επιθυμεί να διευρύνει τους πνευματικούς της ορίζοντες και να εμπλουτίσει τις γνώσεις της γύρω από τον πολιτισμό του γραπτού λόγου.

 

 

 

 

Η υπεύθυνη/διδάσκουσα του Εργαστηρίου

 

Ευθυμία Παπαγεωργίου-Ισπυρίδη

Ε.ΔΙ.Π. Βιβλιολογίας Π.Σ./ΠΔΜ