Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων

Με τους  προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, συναντήθηκε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση όλων των προέδρων για θέματα που αφορούν σε προβλήματα των Τοπικών Κοινοτήτων και ειδικότερα σε προβλήματα των Γεωργοκτηνοτρόφων.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μπίρος, αφού ευχαρίστησε τους προέδρους για την ανταπόκριση στην πρόσκληση, αναφέρθηκε αναλυτικά στα αποτελέσματα των συζητήσεων που έγιναν κατά την πρόσφατή επίσκεψή του στην Αθήνα, με τον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη. Πιο συγκεκριμένα, διαβεβαίωσε τους προέδρους ότι το θέμα της μετεγκατάστασης των σταυλικών εγκαταστάσεων πήρε παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ ζήτησε από αυτούς να συγκαλέσουν λαϊκές συνελεύσεις ώστε οι κάτοικοι να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι η Τοπική τους Κοινότητα τους να χαρακτηριστεί ως Κτηνοτροφική. Επιπλέον αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στους βοσκότοπους, τόνισε ότι πρόθεση της νέας περιφερειακής αρχής είναι να δημιουργηθεί ζυθοποιεία στην περιοχή της Φλώρινας, καθετοποιημένες επιχειρήσεις γαλακτοκομικών προϊόντων, πιπεριάς και χυμοποιίας καθώς και βιομηχανική μονάδα παραγωγής pellet ενώ τέλος μίλησε για τους αναδασμούς και τα αρδευτικά που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.

Στη συνέχεια ο κ. Μπίρος και η κ. Παναγιωτίδου αναφέρθηκαν αναλυτικά και στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό και αφορούσαν τις μετεγκαταστάσεις, τη διάνοιξη των ορυχείων και ειδικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές Τοπικές Κοινότητες από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ.

Στο τεχνικό κομμάτι της μετεγκατάστασης των σταυλικών εγκαταστάσεων αναφέρθηκε ο Διευθυντής της  Υπηρεσίας Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Φλώρινας κ. Αθανάσιος Αλτίνης.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος όπου ακούστηκαν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τοπικές Κοινότητες.