Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα στο Αμύνταιο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες του Δήμου με τίτλο «Εισαγωγή στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα», παρουσία μαθητών της Γ΄ λυκείου του Γενικού, Μουσικού και Επαγγελματικού  Λυκείου Αμυνταίου, των συνοδών καθηγητών αλλά και πολιτών που θέλησαν να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία μας εισήγαγε στον υπέροχο κόσμο μιας γλώσσας ξεχωριστής, που συμπυκνώνει μέσα της την κουλτούρα της κοινότητας των κωφών.

Μέσα από μια μεστή και διαδραστική εισήγηση ο κ. Γιώργος Γκιντίκας, Υπεύθυνος Σπουδών και Δάσκαλος του Κέντρου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας Θεσσαλονίκης κατάφερε να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά, έθεσαν πολύ ουσιώδη ερωτήματα και έμαθαν να νοηματούν το δαχτυλικό αλφάβητο, τους αριθμούς αλλά και λέξεις στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Γιάννης Νάτσης και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αμυνταίου κ. Γιώργος Τρυφωνόπουλος. Ο κ. Νάτσης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «ως Δημοτική αρχή έχουμε χρέος να πραγματοποιούμε δράσεις και εκδηλώσεις που εγείρουν των προβληματισμό των νέων και  τους ενημερώνουν για τη διαφορετικότητα, καθώς από τη νεολαία περιμένουμε να αλλάξει το κοινωνικό κατεστημένο, να καταρρίψει μύθους, προκαταλήψεις και στερεότυπα»

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Γιώργο Γκιντίκα που αποδέχτηκε την πρόσκληση, τους Διευθυντές, τους καθηγητές και τους μαθητές των σχολικών μονάδων που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου