ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟΡΡΟΗΣ   ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»

Το Κ.Π.Ε. Μελίτης Φλώρινας σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Βελβεντού-Σιάτιστας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου «Αειφορική διαχείριση του υδάτινου οικοσυστήματος των λεκανών απορροής των ποταμών» υλοποίησε διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα « Περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διαδρομές στη λεκάνη απορροής των Πρεσπών». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Μαΐου στην περιοχή των Πρεσπών και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών γύρω από τη φιλοσοφία και τους ευρύτερους σκοπούς του δικτύου, καθώς και η γνωριμία με το υδάτινο οικοσύστημα της περιοχής των Πρεσπών.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλάμβανε σχετικές εισηγήσεις, εργαστήρια και δραστηριότητες, όπως παρατήρηση ορνιθοπανίδας και χαρακτηριστικών μιας λεκάνης απορροής, περιηγήσεις και επισκέψεις σε χώρους με  περιβαλλοντικό και ιστορικό ενδιαφέρον ( δάσος αρκεύθων και μονοπάτι Ρότι στους Ψαράδες, θυρόφραγμα, σπηλιά του Ζαχαριάδη στην Πύλη, λόφος της Κρίνας και νησάκι του Αγίου Αχιλλείου).

Οι παιδαγωγικές ομάδες των Κ.Π.Ε. Μελίτης και Βελβεντού-Σιάτιστας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Δήμο Πρεσπών, ιδιαίτερα τον κ. Μιχάλη Πετράκο, επιστημονικό συνεργάτη του δήμου και την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, ιδιαίτερα τη δασοπόνο κ. Ελένη Παπαδοπούλου για την πολύτιμη συνδρομή τους στην υλοποίηση του σεμιναρίου. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά όλους τους εισηγητές για τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους και βέβαια όλους τους εκπαιδευτικούς που με τη μεγάλη και ενεργητική συμμετοχή τους συνέβαλαν για άλλη μια φορά στην επιτυχημένη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

 

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Μελίτης

 

Νίκος Νάνης