Ο Αγιασμός στα σχολεία των Πρεσπών

Στα σχολεία των Πρεσπών ξεκίνησε τη Δευτέρα 11.9.2018 η σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό στις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Οι αγιασμοί ξεκίνησαν στο Γυμνάσιο Λυκειακές-τάξεις Λαιμού όπου η τελετή ξεκίνησε στις 8:30πμ από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρεσπών, Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Αθανασιάδη, παρουσία, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Παύλου Ιωάννου του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη, των αντιδημάρχων Κωνσταντίνου Μανούρη και Άγγελου Τράσια, πολλών γονέων και φυσικά της σχολικής κοινότητας. Σε σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πρεσπών ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Στη συνέχεια έγιναν εγκαίνια του νέου εργαστηρίου φυσικών επιστημών του Γυμνασίου -Λ.Τ. Λαιμού που είναι εξοπλισμένο με τα απαιτούμενα για την διεξαγωγή  των προγραμματισμένων πειραμάτων (όργανα, συσκευές, αντιδραστήρια, παρασκευάσματα), αλλά και με σύγχρονα συστήματα (υλικό, λογισμικό και δικτυακή υποδομή) για την διεξαγωγή πειραμάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Το εργαστήριο κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με συγχρηματοδότηση από πόρους του Δήμου Πρεσπών από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δ. Μακεδονίας (τοπικός πόρος) και χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μέσω του προγράμματος Poliprespa. Τέλος στο ίδιο σχολείο εγκαινιάστηκε ο νέος εξοπλισμός του εργαστηρίου πληροφορικής, χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Στη συνέχεια, στις 9:30πμ έγινε ο Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Αγ. Γερμανού από τον Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Αθανασιάδη, παρουσία, του διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Κίμων Σαββάκης του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη, των αντιδημάρχων Κωνσταντίνου Μανούρη και Άγγελου Τράσια, πολλών γονέων και βεβαίως της σχολικής κοινότητας.

 

Τέλος, στις 10πμ τελέστηκε Αγιασμός και στον Παιδικό  σταθμό του Δήμου Πρεσπών στον οποίο έγιναν το προηγούμενο διάστημα εργασίες συντήρησης από την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού για τις οποίες ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης ευχαρίστησε θερμά τον διοικητή, Ταξίαρχο Νικόλαο Κατσίκα και τον Ταγματάρχη Μηχανικού Γεώργιο Θεοδώρου.