Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στον Δήμο Πρεσπών

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στον Δήμο Πρεσπών

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) θα βρίσκονται στο Λαιμό Πρεσπών από Πέμπτη 12 Ιουλίου έως και Σάββατο 14 Ιουλίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι κινητές ιατρικές μονάδες περιλαμβάνουν 16 ιατρικές ειδικότητες

Ακτινολόγος

Παθολόγος

Γενικός Χειρουργός

Γυναικολόγος

Καρδιολόγος

Νευρολόγος

Οδοντίατρος

Ορθοπαιδικός

Οφθαλμίατρος

Παιδίατρος

Πνευμονολόγος

Ωτορινολαρυγγολόγος

Διαιτολόγος

Ψυχολόγος

Παιδοψυχολόγος

Επισκέπτρια υγείας

 

Στον χώρο του Γυμνασίου-ΛΤ Λαιμού θα εγκατασταθεί εξοπλισμός και θα γίνεται ένα εκτεταμένο σύνολο ιατρικών/διαγνωστικών εξετάσεων (Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, Υπέρηχος άνω & κάτω κοιλίας, θυρεοειδούς & triplex αγγείων, Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος, Μέτρηση οστικής πυκνότητας, Ηλεκτροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς – holter ρυθμού και πολλές άλλες).

Τις μέρες αυτές θα γίνουν μαθήματα Α΄ βοηθειών καθώς και ομιλίες για θέματα δημόσιας υγείας (στο Παλιό Δημαρχείο) καθώς και Εθελοντική αιμοδοσία.

Παράλληλα με τις ΚΙΜ θα επισκεφτεί τις Πρέσπες και η Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα (ΚΑΜ) η οποία θα διεξάγει ένα διήμερο πρόγραμμα αθλητικών κυρίως δραστηριοτήτων για παιδιά 6-18 ετών. Για την συμμετοχή των παιδιών στις αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να συμπληρώσουν οι γονείς και να υποβάλουν στο ΚΕΠ του Δήμου Πρεσπών.

Καλούνται οι κάτοικοι των Πρεσπών και να προβούν έγκαιρα στον προγραμματισμό των ραντεβού τους για όποιες ιατρικές ειδικότητες χρειάζονται επικοινωνώντας με τη γραμματεία του των ΚΙΜ στο τηλέφωνο 2102447694, μεταξύ 12:00 και 15:00, από την Τρίτη 19 Ιουνίου έως την Τρίτη 10 Ιουλίου.

Δείτε σχετικά:

  1. Ανακοίνωση για τις διαθέσιμες ειδικότητες και υπηρεσίες των Κινητών Ιατρικών Μονάδων
  2. Αναλυτική Ανακοίνωση για την Αθλητιατρική Κινητή Μονάδα «Sports Excellence»
  3. Την υπεύθυνη δήλωση γονέα που πρέπει να υποβληθεί στο ΚΕΠ του Δ. Πρεσπών