ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΡΑΤΟΠΟΥΛΕΙΑ 2016» ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΡΑΤΟΠΟΥΛΕΙΑ 2016» ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Πραγματοποιήθηκε από την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας η εκδήλωση «ΡΑΤΟΠΟΥΛΕΙΑ 2016» κατά την οποία βραβεύτηκαν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου που αρίστευσαν  κατά το σχολικό έτος 2015-2016 και είναι ποντιακής καταγωγής.

 

Λόγω της οικονομικής κρίσης φέτος ήταν περιορισμένος ο αριθμός των μαθητών που βραβεύτηκαν αλλά και το ποσό της υποτροφίας από τη δωρεά της Σοφίας Ρατοπούλου, στη μνήμη στης οποίας καθιερώθηκε η εκδήλωση αυτή.

Την ιστορική αναφορά στην εκδήλωση έκανε η φιλόλογος Ιωάννα Χρυσοχοϊδου.

Δυστυχώς φέτος, λόγω των απεργιών στα αεροδρόμια, ακυρώθηκε η ομιλία  με τον δρ. Νίκο Λυγερό και θέμα   «Η στρατηγική ενάντια στη βαρβαρότητα», η οποία θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα..

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου παραβρέθηκαν και τα αδέλφια της Σοφίας Ρατοπούλου  Μαριάνθη και Χρήστος Ρατόπουλος.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Θεόκλητος, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Δημήτρης Θεοφανίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αντωνιάδης καθώς και ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας Τάσος Αντωνιάδης.

Χαιρετισμό απέστειλε και ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Βραβεύτηκαν, η  Ελένη Σουμελίδου με βαθμό 19 7/10, ο Ηλίας Κεβρεκίδης με βαθμό 19 3/10 και ο Αχιλλέας Ρασίτ με βαθμό 19 3/10.