ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

Στον καθαρισμό κεντρικών οδών προχώρησε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Φλώρινας, προκειμένου αυτές να αποσυμφορηθούν από τις τεράστιες ποσότητες χιονιού που είχαν συσσωρευτεί τις τελευταίες μέρες με τις έντονες χιονοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, καθαρίστηκε ο πεζόδρομος στο κέντρο της πόλης της Φλώρινας, η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου, η λαϊκή αγορά και οι δρόμοι γύρω από αυτή.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, σε άλλους δρόμους της πόλης και το ποτάμι, αφού προς το παρόν δεν προβλέπεται χιονόπτωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού της πόλης, θα υπάρξει παρόμοια προσπάθεια και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Στόχος της όλης επιχείρησης είναι η διευκόλυνση των κατοίκων, των επαγγελματιών και των οδηγών, προκειμένου να μπορέσουν να κινηθούν πιο εύκολα.

Να σημειωθεί, ότι η ημερομηνία επιλογής έναρξης της προσπάθειας έγινε με γνώμονα τις καιρικές προβλέψεις, αφού θα ήταν «δώρο άδωρο» ο καθαρισμός της πόλης σε περίοδο έντονων χιονοπτώσεων. Το δε κόστος, για καθημερινό καθαρισμό, είναι πραγματικά δυσβάσταχτο για τα οικονομικά του Δήμου, τα οποία έχουν μειωθεί σημαντικά. Για την προσπάθεια αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας εκφράστηκε θετικά  και ομόφωνα αναγνώρισε τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν από τη χιονόπτωση και την τιτάνια προσπάθεια του ελάχιστου προσωπικού, που ασχολείται με τον αποχιονισμό του Δήμου.

 

Φλώρινα, 16-02-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ