ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές.

Σεβαστοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.

 

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, στις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων μας, να έχουν υγεία και δύναμη προκειμένου να κατορθώσουν με την καθοδήγηση των δασκάλων και των καθηγητών τους, με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα, να κάνουν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα στη ζωή τους.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στη δύσκολη αλλά συναρπαστική πορεία των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Μια πορεία, η οποία παρόλο που γίνεται σε μια εποχή πολύ δύσκολη, είναι σίγουρο ότι θα σας αναδείξει στο τέλος νικητές.

Παράλληλα, απευθύνω και τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική. Πολλές φορές οι διδάσκοντες καλούνται να υλοποιήσουν το έργο τους μέσα σε ελλείψεις και αντιξοότητες, όμως καταφέρνουν να προικίσουν τα παιδιά μας με το αγαθό της γνώσης.

Στους γονείς των μαθητών θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και να έχουν κουράγιο στον δύσκολο δρόμο των παιδιών τους.

 

 

Η Παιδεία αποτελεί ύψιστο αγαθό λειτουργώντας ως αρωγός για την ανάπλαση της προσωπικότητας αλλά και την εξέλιξης της κοινωνίας. Είναι υποχρέωση μας, να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου οι νέες γενιές να αποκτήσουν εκείνη την παιδεία και τις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στην διαμόρφωση ελεύθερης σκέψης αλλά και στην απόκτηση αξιών και δημοκρατικής συνείδησης.

Ο Δήμος Φλώρινας, με τα όσα  μέσα διαθέτει βρίσκεται, δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και θα πράξει τα μέγιστα προκειμένου να υποστηρίξει μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία και αυτή τη σχολική χρονιά. Κοινός μας στόχος άλλωστε είναι να δώσουμε στα παιδιά όλες τις δυνατότητες να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Είμαι πάντα κοντά σας !

Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!