ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ

 

 

Τη μητέρα και τη μητρότητα τιμά η παγκόσμια κοινότητα κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής που αποτυπώνει το συλλογικό σεβασμό μας απέναντι στο ιερό πρόσωπο της Μάνας, το πανανθρώπινο σύμβολο της ζωής και της ανιδιοτελούς αγάπης, τον στυλοβάτη της κοινωνίας, που αποτελεί το σύμβολο της αυτοθυσίας και της υπέρβασης του εγωκεντρισμού.

Στον σύγχρονο κόσμο, όπου έχουν αλλάξει όλα τα δεδομένα της ζωής, η μόνη σταθερή αξία που παραμένει μέχρι και σήμερα αναλλοίωτη είναι η αξία της μάνας. Της  μάνας, η οποία σηκώνει καθημερινά στους ώμους της τα βάρη, τις αγωνίες και τις ανάγκες όλης της οικογένειας παλεύοντας, παράλληλα, και για την καθιέρωση της θέσης της στη σημερινή κοινωνία και στον εργασιακό τομέα.

Η ανταμοιβή της για τους καθημερινούς της αγώνες δεν είναι άλλη από ένα χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά από τα παιδιά της, ικανά να την κάνουν να ξεχάσει και να προσπελάσει το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αυτή την ανιδιοτελή προσφορά της τιμούμε κάθε χρόνο με τη Γιορτή της Μητέρας θέλοντας να καταδείξουμε όλοι, όσοι σταθήκαμε τυχεροί και μεγαλώσαμε στη μητρική αγκαλιά, την ευγνωμοσύνη μας σε αυτήν.

Ο Δήμος της Φλώρινας υποστηρίζει με το σύνολο των κοινωνικών δομών που λειτουργούν στους κόλπους του, την κάθε μητέρα στον δύσκολο ρόλο της, διευκολύνοντάς της  στη φύλαξη και την ανατροφή των παιδιών της, αλλά και στην προσωπική της ψυχολογική και σωματική υποστήριξη. Μέσα από την ενδυνάμωση των προνοιακών δομών με κοινωνικές παροχές και με τη λειτουργία δομών υποστήριξης της οικογένειας, όπως είναι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, τα Κέντρα Ημερήσιας  Φροντίδας των Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι», τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με αναπηρία, τα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης κακοποιημένων Γυναικών, κλπ. ο Δήμος μας υποστηρίζει τις μητέρες στην καθημερινότητά τους, ενώ παράλληλα υλοποιούνται και πολλά προγράμματα δωρεάν εξετάσεων υγείας, όπως μαστογραφίες, και άλλοι ιατρικοί έλεγχοι, που στοχεύουν στην προστασία των γυναικών του Δήμου μας ευρύτερα.

Φέτος, λοιπόν, για άλλη μια φορά τιμούμε τη Μητέρα, καταθέτοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη μας στο πρόσωπό της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου.