ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

Με επιτυχία διοργανώθηκαν και φέτος οι φωτιές στο Δήμο Φλώρινας. Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, το χιόνι και το κρύο, δεν επηρέασε την συμμετοχή στις φωτιές των Φλωρινιωτών αλλά και των επισκεπτών.

Η φωτιά της πλατείας Ηρώων είχε συγκεντρώσει και πάλι χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι  αψηφώντας το χιόνι και το κρύο, συμμετείχαν μέχρι τις πρωινές ώρες, χορεύοντας και διασκεδάζοντας με τοπικούς ήχους.

Τους δικούς τους επισκέπτες είχαν και οι άλλες φωτιές, προσφέροντας εκτός από μουσική και χορό, άφθονο κρασί, φασολάδα και τοπικά εδέσματα. Τις φωτιές επισκέφθηκαν ο βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, , οι Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Ηλιάδης και Γιάννης Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας, περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στην κεντρική πλατεία Γ. Μόδη στήθηκε το ξύλινο χωριό, με τοπικά προϊόντα.  Πλούσιο φέτος το πρόγραμμα του Δήμου Φλώρινας, διάρκειας περίπου δύο εβδομάδων, προσφέροντας πλούσια διασκέδαση μέχρι και την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Σημείο αναφοράς πάντα η κεντρική πλατεία Γ. Μόδη. Ξυλοπόδαροι, διασκεδαστές, μάγοι και ταχυδακτυλουργοί διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους.

Ανάλογη ατμόσφαιρα διασκέδασης και κεφιού υπήρξε σε όλα τα ξενυχτάδικα και ταβέρνες της πόλης αλλά και των γύρω χωριών..

Ο Δήμος Φλώρινας προσέφερε δωρεάν κεμπάπια , παραδοσιακή φασολάδα και κρασί.

Συνολικά στην πόλη της Φλώρινας με τη συμμετοχή του Δήμου σε ξύλα και κρασί, άναψαν πάνω από 80 φωτιές σε διάφορες γειτονιές.

Να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με δήλωση  του αρμόδιου Αντιδημάρχου του Άρη Αριστείδου, οι φετινές εκδηλώσεις που είναι μεγαλύτερες σε χρόνο και περιεχόμενο, έχουν κόστος πολύ μικρότερο των προηγούμενων, το οποίο δεν πρόκειται να ξεπεράσει τις 80.00 ευρώ και πως σύντομα θα γίνει απολογισμός που θα αναρτηθεί και στο διαδίκτυο, για να γνωρίζει ο κάθε πολίτης λεπτομέρειες για το κόστος των φωτιών.