Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για τη νέα σχολική χρονιά

????????????????????????????????????

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για τη νέα σχολική χρονιά

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους δασκάλους και τους καθηγητές, καθώς και στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις σχολικές μας μονάδες, καλή και δημιουργική χρονιά, με πρόοδο και επιτυχίες.

Η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο είναι η Παιδεία, αφού με την ουσιαστική μάθηση και τη γνώση δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια δίκαιη κοινωνία προόδου. Παράλληλα, όμως, για να προχωρήσει κανείς στη ζωή του χρειάζεται να αντλεί δύναμη από γνήσια πρότυπα και αυτά καλούμαστε να αναζητήσουμε μέσα από την περιπέτεια της γνώσης και του σχολείου.

Είναι υποχρέωση μας, λοιπόν, να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου οι νέες γενιές να αποκτήσουν εκείνη την παιδεία και τις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στη διαμόρφωση ελεύθερης σκέψης, αλλά και στην απόκτηση αξιών και δημοκρατικής συνείδησης.

Ως Δημοτική αρχή, εργαζόμαστε για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών μας  από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ώστε οι μαθητές του Δήμου μας να φοιτούν σε ένα άρτιο, φιλικό και πλήρως εξοπλισμένο σχολικό περιβάλλον. Ήδη καταθέσαμε μελέτες στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, για την εφαρμογή παρεμβάσεων στις σχολικές μας μονάδες, όπως για παράδειγμα για ελαιοχρωματισμούς και συντηρήσεις των σχολικών κτηρίων, ύψους 200.000,00 €, οι  οποίες έχουν ήδη εγκριθεί και θα ξεκινήσουν άμεσα. Παράλληλα, προβήκαμε στην ολοκλήρωση μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μας μονάδων, όπου μερικές από αυτές έχουν ήδη κατατεθεί στα αντίστοιχα προγράμματα, έχουμε προβεί σε παρεμβάσεις από ίδια έσοδα του Δήμου, και τους επόμενους μήνες  θα εκτελούνται έργα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000,00 €) σε όλα τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας. Επιπρόσθετα, ζητήσαμε και μας παραχωρήθηκε από το ΕΛΓΟ «Δήμητρα», το κέντρο «Δήμητρα» στην πόλη της Φλώρινας, για το οποίο θα εκτελεστεί η απαραίτητη μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις και να στεγαστεί εκεί το ΕΕΕΕΚ Φλώρινας.

Τέλος, στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης έχουμε εντάξει έργα για τις σχολικές μας μονάδες, ύψους περίπου ενός εκατομμύριου εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.600.000,00 €) ενώ συνεχίζουμε δυναμικά ώστε κάθε σχολείο του Δήμου μας να ανταποκρίνεται σε διεθνή πρότυπα.

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και οι αρμόδιες Επιτροπές μας (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στη διάθεση όλων σας, με την διαβεβαίωση ότι θα πράξουμε τα μέγιστα, προκειμένου να υποστηρίξουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία και τη νέα σχολική χρονιά.

Καλή σχολική χρονιά, λοιπόν, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, με έμπνευση, δημιουργία, εντατική προσπάθεια και απόδοση έργου! Η Δημοτική αρχή Φλώρινας είναι στο πλευρό σας!

 

Ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Γιάννης Βοσκόπουλος