«Μήνυμα για την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς»

«Μήνυμα για την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς»

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε σας, που αποτελείτε τους πρωταγωνιστές στην εκπαιδευτική διαδικασία και να ευχηθώ οι προσπάθειες και οι στόχοι σας για το νέο σχολικό έτος που μόλις αρχίζει να ευοδωθούν με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Το σχολείο αποτελούσε ανέκαθεν τον βασικότερο δρόμο προς τη γνώση, την καλλιέργεια  της ψυχής και της προσωπικότητας των ανθρώπων καθώς και της υλοποίησης των προσδοκιών και των ονείρων για την πρόοδο όλων των λαών. Απαιτεί ευαισθησία, σεβασμό και κυρίως μεγάλη προσπάθεια για να αποδώσει με ασφάλεια τους καρπούς του.

Η κρίση αξιών ιδιαίτερα στην εποχή μας, έχει επηρεάσει και τη  σχολική κοινότητα. Η πολιτεία οφείλει να συμβάλει στη διαμόρφωση ελπιδοφόρων συνθηκών για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αφού κυρίως, μέσα από την εκπαίδευση  διαμορφώνεται η προσωπικότητα, αποκτώνται γνώσεις, αρχές και αξίες που θα σας βοηθήσουν να πορευθείτε και να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε  ότι η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον.

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Διεύθυνσής μας, η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και επιδιώξεών σας.

Στους εκπαιδευτικούς και σ’ όλους τους γονείς εύχομαι να συνεχίζουν να αποτελούν το άοκνο στήριγμα και πρότυπο ζωής για τα παιδιά μας, ώστε με υπομονή και επιμονή να καλλιεργήσουν σ΄αυτά τις αξίες της μάθησης, της αλληλεγγύης και της δύναμης του χαρακτήρα.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

Ιωάννου Παύλος