ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Μαύρη μέρα για την Φλώρινα! Ένας ακόμη συνάδελφος μας δεν γύρισε στο σπίτι του ΕΚΦ.

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στο ορυχείο Αμυνταίου, καθώς, λίγο πριν τη λήξη της απογευματινής βάρδιας κατά την διάρκεια εργασιών ηλεκτρολογικού τύπου, έχασε τη ζωή του 42χρονος συνάδελφος μας, πατέρας 3 παιδιών.

Τα αποτελέσματα  της μη τήρησης των κανονισμών και των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, η εντατικοποίηση της εργασίας αλλά και η κακή ψυχολογική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι οι οποίοι καλούνται να εργάζονται σε σκληρές συνθήκες για το μεροκάματο, είχαν ακόμα ένα θύμα στην Φλώρινα.

Οι απαραίτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας αποδυναμώνονται και καταργούνται. Είναι φυσικό και επόμενο αυτή η πολιτική απόφαση και τακτική να έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα και τη ζωή μας.

Στην ασφάλεια στην εργασία μας δεν χωράνε ούτε προϊστάμενοι, ούτε πιέσεις, ούτε φίλοι, ούτε συνδικάτα. Ο καθένας μας θα πρέπει να αξιολογεί τις συνθήκες οι οποίες αλλάζουν κάθε ώρα και στιγμή και να προφυλάσσει τον εαυτό του και τους γύρω του.  Στην  εργασία μας πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και εγρήγορση. Και πάνω από όλα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να επαναφέρουμε την χαμένη αλληλεγγύη και συναδελφικότητα και ενεργώντας σαν σύνολο να διασφαλίζουμε ότι θα τηρούνται από όλους οι κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου.

Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης και ολοκληρωμένη έρευνα. Επιτέλους η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ ας σεβαστεί την ανθρώπινη ζωή και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μη ξαναθρηνήσουμε και άλλους συναδέλφους μας,

Το Εργατικό μας Κέντρο θεωρεί πως το να επιστρέφουμε από τη δουλειά σώοι και αβλαβείς, αποτελεί το πρώτιστο  ιερό δικαίωμά μας.

Το θέμα δεν ήταν αν θα γινόταν ατύχημα αλλά το πότε .

Καλό ταξίδι Γιάννη.

 

ΦΛΩΡΙΝΑ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016       

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΦ

 

 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ Η ΜΑΣΚΕΣ

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ

 

 

Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ».

Προμετωπίδα μας.

Μακάρι να αποτελούσε προμετωπίδα και για τη Διοίκηση της ΔΕΗ γιατί, άλλο είναι να διατείνεσαι ότι έχεις την πρόθεση να βελτιώσεις συνθήκες και να προστατεύσεις ανθρώπινες ζωές και άλλο είναι ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει, καταρχάς, την οδύνη και τη θλίψη του για τον άδικο θάνατο ενός ακόμα συναδέλφου, ενός νέου ανθρώπου που εν ώρα καθήκοντος, εν ώρα πλήρους αφοσίωσης στο έργο του, χτυπήθηκε από χιλιάδες volt.

Οι διαχρονικές μας ΟΧΛΗΣΕΙΣ για αυστηρή τήρηση και εφαρμογή κανονισμών, για παρεμβάσεις ουσιαστικές που μπορούν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους, ΔΥΣΤΥΧΩΣ βρίσκουν ώτα  και μάτια κλειστά.

Ο Στρουθοκαμηλισμός και η απάθεια της Διοίκησης πρέπει επιτέλους να λάβουν ένα τέλος.

Η ΔΕΗ έχει ηθική υποχρέωση να παρέμβει ΤΩΡΑ και να κάνει πράξη όλα αυτά τα οποία επικαλείται ότι κάνει αλλά τα οποία δυστυχώς μένουν στα χαρτιά αφήνοντας πίσω παρατηρητές και καταμετρητές εργατικών ατυχημάτων.

Είναι απαράδεκτο, προκλητικό και ανέντιμο η επιχείρηση να «επαναπαύεται» στο να καταγράφει απλώς τις τραγωδίες και να μην ιδρώνει το αυτί της για το τι μπορεί να κάνει, επί της ουσίας, προκειμένου να λύσει τα προβλήματα.

Οι ευθύνες πολλές και καλούνται να της αναλάβουν τόσο η Διοίκηση όσο και η Κυβέρνηση που συντηρεί μία νοσηρή κατάσταση –και καθίσταται ηθικός αυτουργός- καθώς επιμένει να αναγκάζει τη ΔΕΗ να διατηρεί ένα καθεστώς προσλήψεων που ευθύνεται σημαντικά για τα υπάρχοντα προβλήματα.

Οι σημερινοί κυβερνώντες δεν αρκεί να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους προκειμένου να μας πείσουν πως κόπτονται για την φροντίδα των εργαζόμενων, πρέπει την φροντίδα αυτή να την αποδεικνύουν στην πράξη.

Οι εργαζόμενοι δίδουν τα πάντα και εισπράττουν κίνδυνο και αναισθησία.

Προς το παρών, η μόνη ασπίδα προστασίας τους είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΡΝΗΣΗ εκτέλεσης οποιασδήποτε εργασίας που δεν διασφαλίζει την υγεία, την ασφάλειά του, την ίδια του τη ΖΩΗ.

 

 

Καλό ταξίδι φίλε Γιάννη.

 

Γραφείο Τύπου

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειακού Συνδικάτου Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. ΔΕΗ Α.Ε για το θανατηφόρο ατύχημα στο Ορυχείο Αμυνταίου.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου που βρήκε αδόκητο θάνατο εν ώρα εργασίας, ελπίζοντας να είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ θανατηφόρο ατύχημα. Δυστυχώς όμως όσο και αν αυτό από πάντα φωνάζουμε, η φωνή μας δεν ακούγεται. Ή μάλλον κάποιοι δεν θέλουν να ακούγεται, «Κάποιοι» ο καθένας για τους δικούς του λόγους, κωφεύουν κατά τη συνήθη πρακτική τους.

Συνάδελφοι, πρέπει όλοι μαζί, όση ευθύνη πιθανόν αναλογεί στον καθένα από τη θέση που βρίσκεται, να αντιληφθούμε, ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι το Α και το Ω μέσα στον χώρο εργασίας. Δεν είναι λογικό κάθε μέρα να πενθούμε και έναν συνάδελφο. Δεν έχουν ακόμη καταλάβει πως ΚΑΠΟΤΕ, δυστυχώς έστω και από σήμερα, με την απώλεια του συναδέλφου μας ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι πρέπει να ΓΙΝΕΙ.

Εκ μέρους όλων των συναδέλφων χειριστών συνάδελφε Γιάννη σε αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής και σου ευχόμαστε Καλό παράδεισο!

Αντίο συνάδελφε!

 

 

 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα για Ιωάννη Χατζή

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Φλώρινας και η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του Ιωάννη Χατζή, εργαζόμενου στα ορυχεία Αμυνταίου.

 

Ακόμα ένα όνομα γράφτηκε στη λίστα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας εργατικών ατυχημάτων στους χώρους της Δ.Ε.Η., γεμίζοντας μας με θλίψη και προβληματισμό.

Για ακόμα μια φορά καταδεικνύεται το μέγεθος της αναγκαιότητας για την ύπαρξη ασφαλών συνθηκών εργασίας και ενός συνεπούς ελεγκτικού μηχανισμού τήρησής τους, αυτονόητων προϋποθέσεων κάθε εργασιακού χώρου.

 

Οι εργαζόμενοι της Δυτικής Μακεδονίας στα ορυχεία και τις μονάδες της Δ.Ε.Η. εξακολουθούν, δυστυχώς, να πληρώνουν με τη ζωή τους την εκτέλεση των εργασιακών τους καθηκόντων.

Εν αναμονή του πορίσματος για τα αίτια αυτής της τραγωδίας, εκφράζουμε ξανά τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου αλλά και στην οικογένεια των συναδέλφων του, εργαζομένων στη Δ.Ε.Η.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας

Στέφανος Μπίρος

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας

Ελισσάβετ Παναγιωτίδου

 

 

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

 

Το ΜΕΤΑ ΔΕΗ εκφράζει τη θλίψη του για το χαμό του ηλεκτρολόγου συναδέλφου στο ορυχείο Αμυνταίου και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Πολύ μελάνι έχει χυθεί κατά καιρούς και πολλές ώρες αφιερώθηκαν για τα αίτια και τις αφορμές που προκαλούν τα ατυχήματα όπως και για τα μέτρα πρόληψης. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να σωθεί ο άτυχος συνάδελφος.

Η  εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι, είναι καθοριστικοί παράγοντες πρόκλησης ατυχημάτων, από τα πιο μικρά μέχρι τα θανατηφόρα.

Έχει καταντήσει ρουτίνα πλέον να έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα μικρά ή μεγάλα ατυχήματα στους μόνιμους, στους έκτακτους και στους εργαζόμενους σε εργολάβους, τόσο στους χώρους των ορυχείων όσο και των σταθμών.

 Η κατάσταση πηγαίνει όλο και προς το χειρότερο.

Δεν μπορεί όμως οι εργαζόμενοι, όλων των κατηγοριών, να ρισκάρουν και να παίζουν καθημερινά τη ζωή τους «κορώνα γράμματα», η να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους.

Καλούμε τη διοίκηση της ΔΕΗ, όπως και τους αρμόδιου φορείς της πολιτείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε λήψη μέτρων που θα λύσουν το πρόβλημα.

Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν πρωτοβουλίες και να προγραμματίσουν δράσεις προκειμένου να ασκηθεί πίεση στη διοίκηση της ΔΕΗ και στους αρμόδιους φορείς, ώστε να δοθούν λύσεις σε όλα αυτά που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων, ώστε να αποφύγουμε παρόμοια γεγονότα στο μέλλον και να σταματήσουμε να θρηνούμε συναδέλφους.

 

Γραφείο Τύπου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδιας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Φλώρινας εκφράζει τα Θερμά Συλληπητήρια για το πρόωρο και άδικο χαμό του Συναδέλφου μας και πρώην μέλος του Δ/Σ της Ομοσπονδίας μας Ιωάννη Χατζή.
Με έκτακτη συνεδρίαση το Δ/Σ αποφάσισε να παραστεί στην Νεκρώσιμη Ακολουθία να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του συναδέλφου μας και να δωθούν θερμά συλληπητήρια στην οικογένειά του.

Ο  Πρόεδρος                                      Ο  Γεν. Γραμματέας
Σαπαλίδης Σάββας                              Βουλγαρίδης Γιώργος

 

 

ΣΕΛΤΣΑΣΔ. ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣΠ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ

 

Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Αμυνταίου μας γεμίζει όλους θλίψη και προβληματισμό. Ένας οικογενειάρχης συντοπίτης μας έχασε τη ζωή του, υπενθυμίζοντας με τραγικό τρόπο σε όλη την Ελλάδα το βαρύ φορτίο που πληρώνουν οι άνθρωποι που εργάζονται στην ηλεκτροπαραγωγή.

Το πόρισμα θα δώσει πιο υπεύθυνες απαντήσεις για τα πως και τα γιατί αυτής της τραγωδίας. Αυτό που είναι όμως σίγουρο είναι, ότι οφείλουμε όλοι να επαναπροσδιορίσουμε τη σημασία της ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Η Πολιτεία, η εταιρεία και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλέψουν μαζί, ώστε μέσω της τήρησης των κανόνων ασφαλείας και της καλής λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών, να αποτραπούν στο μέλλον τέτοια δυστυχήματα.

Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι κοντά στους οικείους του Γιάννη Χατζή.Τους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

 

 

 

 

Κων/νοςΣέλτσας

 

ΒουλευτήςΣΥΡΙΖΑ – ΠΕΦΛΩΡΙΝΑΣ

   

 

 

H ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΑ  ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

 

Η Διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει επιτέλους να ξεπλένει το αίμα από τα χέρια της και όχι να τα νίβεικάθε φορά που της ανακοινώνονται εργατικά ατυχήματα.

 

Ένα ακόμα θανατηφόρο ατύχημα στη ΔΕΗ

Νέο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ

Άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ

Μακραίνει η λίστα με τα εργατικά ατυχήματα στη ΔΕΗ

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα βυθίζει στο πένθος άλλη μία οικογένεια

Άλλος ένας νεκρός από ατύχημα στη ΔΕΗ

Δυστυχώς κάπως έτσι θα συνεχίζουν τα πράγματα

ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε.

Πόσα ακόμα ατυχήματα, πόση ακόμα θλίψη, πόση ακόμα ανησυχία, πόσο ακόμα θυμό, πόση ακόμα οργήγια να ευαισθητοποιηθεί η Διοίκηση της ΔΕΗ, για να παύσει να είναι ανάλγητη και απαθής όχι απλά και μόνο στο άκουσμα των διαχρονικών παρακλήσεών μας για λήψη μέτρων, για εφαρμογή κανονισμών, για τήρηση των προβλεπόμενων αλλά κυρίως για να παύσει να είναι αναίσθητη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης ενός ατυχήματος.

Στο  χώρο του Ορυχείου Αμυνταίου χτύπησε αυτή τη φορά ο θάνατος, ανενόχλητος και πάλι.

Θύμα 42χρονος συνάδελφος,ηλεκτρολόγος, πατέρας 3 παιδιών.

Προσωπικά στοιχεία που μάλλον για κάποιους αποτελούν απλά …λεπτομέρειες.

Με μεγάλη λύπη και οργή για μία ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ «διαχειρίζεται» το ζήτημα των εργατικών ατυχημάτων μόνο «καταγραφικά». Απλά καταγράφει τα στοιχεία, τους νεκρούς, τα θύματα, τις απώλειες χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια επί της ουσίας. Χωρίς καμία κίνηση προς την κατεύθυνση της λήψης μέτρων που θα μπορούσαν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βάλουν ένα φρένο στην ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ κατάσταση των εργατικών ατυχημάτων.

Για τη Διοίκηση της ΔΕΗ αποδεικνύεται πλέον στην πράξη, ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να συγκεντρώνει τα τραγικά συμβάντα για να τα χρησιμοποιήσει ίσως σαν στοιχεία σε κάποια ημερίδα, σε κάποια εκδήλωση.

Για τη Διοίκηση της ΔΕΗ αποδεικνύεται πλέον στην πράξη ότι για αυτήν, οι εργαζόμενοί της, αυτοί δηλαδή που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ υπερβάλουν εαυτό για να ανταπεξέλθουν στις ελλείψεις, στις δυσμενείς συνθήκες (όχι μόνον αυτές του εργασιακού τους χώρου αλλά τις γενικότερες συνθήκες που βιώνουμε ως Έθνος) και να φέρουν σε πέρας το έργο τους για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της επιχείρησης, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, έχουμε κάνει και εξακολουθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βελτιωθούν καταστάσεις στους χώρους εργασίας και να απομακρύνουμε τον κίνδυνο. Δυστυχώς όμως χωρίς τις καίριες και καθοριστικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από πλευράς Διοίκησης, δεν μπορεί να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί ΞΑΝΑ την Διοίκηση της ΔΕΗ να ξεπλένει το αίμα από τα χέρια της, να διαφυλάξει τους εργαζομένους της, να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών της προβαίνοντας -ΧΘΕΣ- σε όλες εκείνες τις ενέργειες, εφαρμόζοντας -ΧΘΕΣ- όλα εκείνα τα μέτρα (που σε τελική ανάλυση αποτελούν υποχρέωσή της) και όχι απλά να περιμένει με σταυρωμένα χέρια πότε θα της ανακοινώσουν το επόμενο ατύχημα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί την Κυβέρνηση να συγκροτήσει και να λειτουργήσει -ΧΘΕΣ- την επιτροπή κρίσεως εργατικών ατυχημάτων, ως ελάχιστο δείγμα υποχρέωσης και συμπόνιας προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Είναι πραγματικά ντροπή σε μια ευνομούμενη – δημοκρατική χώρα να μην λειτουργεί η εν λόγω επιτροπή, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν στην αναμονή εκατοντάδες περιπτώσεις που πρέπει να χαρακτηριστούν.

Τους εργαζόμενους να μην πραγματοποιούν καμία απολύτως εργασία εάν δεν είναι βέβαιοι ότι μετά το πέρας του ωραρίου θα επιστρέψουν αρτιμελείς στις οικογένειές τους γιατί:

 

 ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!!!

 

Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου που για όλους εμάς, δεν είναι ένα ακόμα θύμα αλλά ΗΡΩΑΣ.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

 

 

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

 

 

Σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στους πύργους ελέγχου στο Νότιο, στην Καρδιά, στην Μαυροπηγή και στο Αμύνταιο, προχώρησε σήμερα το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε μία προσπάθεια να εκφράσει, έστω και με αυτή τη συμβολική κίνηση, την διαμαρτυρία του για την κατ’ εξακολούθηση απάθεια της ΔΕΗ αλλά και ως ελάχιστο δείγμα τιμής για τον άδικο θάνατο του Συναδέλφου από το Ορυχείο Αμυνταίου.

Ως φαίνεται η αναλγησία της Διοίκησης της ΔΕΗ δεν έχει όρια.

Διακατεχόμενη από ΠΑΝΤΕΛΗ έλλειψη ευαισθησίας και ευθιξίας, ΠΑΝΤΕΛΩΣ αναίσχυντα, απουσίασε προκλητικά από την κηδεία του συναδέλφου.

Μάλλον τα εκατοντάδες στελέχη της επιχείρησης θα ήτο πάρα πολύ απασχολημένα, πάρα πολύ δεσμευμένα, πάρα πολύ στριμωγμένα για να απουσιάσουν από την κηδεία. Ή μήπως απλά ήταν και είναι πάρα πολύ ΑΝΑΙΣΘΗΤΑ.

Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά, διαπιστώνουμε ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ αποδεικνύεται φανατική υποστηρίκτρια του γνωμικού του Συγγραφέα Jack Kerouac, «Δεν ξέρω, δεν μ’ ενδιαφέρει και δεν έχει καμιά σημασία».

Είναι πραγματικά λυπηρό, μία επιχείρηση όπως η ΔΕΗ (που έφθασε να είναι αυτή που είναι ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ), να αντιμετωπίζει με περισσή αδιαφορία τέτοιου είδους τραγικές καταστάσεις.

Είναι πραγματικά λυπηρό, μία επιχείρηση όπως η ΔΕΗ να ισοπεδώνει τα πάντα χωρίς να έχει την πρόθεση να κρατήσει καμία ισορροπία ούτε στη ζωή, ούτε και στο θάνατο.

 

 

 

 

 

Γραφείο Τύπου