Η Παρέλαση της 25ης Μαρτίου

ΜΕ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Ήρεμη ήταν η χθεσινή γιορτή της εθνικής παλιγγενεσίας στη Φλώρινα. Η χθεσινή επέτειος γιορτάστηκε με την δέουσα μεγαλοπρέπεια, χωρίς επεισόδια αλλά με κιγκλιδώματα που τοποθετήθηκαν απέναντι από τους επισήμους, με την απουσία του πλήθους στο σημείο αυτό και με εμφανή την παρουσία της αστυνομικής δύναμης, σ’ όλη τη διάρκεια του εορταστικού προγράμματος, προς αποφυγήν επεισοδίων.
Φέτος, για πρώτη φορά η Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας δεν παρήλασε, αφού τα μέτρα ασφάλειας ήταν αυξημένα και χρειάζονταν προσωπικό.
Να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο βουλευτής ΝΔ της ΠΕ Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης έλλειπε στην Αυστραλία, εκπροσωπώντας το ελληνικό κοινοβούλιο στις εκεί εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου της ελληνικής ομογένειας.
Στις δηλώσεις τους είπαν:
ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
Η ακριτική πόλη της Φλωρίνης και η περιοχή της γιορτάζει και πανηγυρίζει όπως και ολόκληρη η Ελλάδα τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821. Τιμή μας είναι και αισθανόμεθα υπερηφάνεια και θρησκευτική και εθνική. Αλλά εμείς εδώ στην ακριτική περιοχή έχουμε μια αγωνία. Διότι τώρα τελευταία διαδόθηκε ότι θα λειτουργήσει το καζίνο, το οποίο θα είναι η καταστροφή όλης της περιοχής και θα είναι μια βόμβα η οποία θα ανατινάξει ολόκληρη την περιοχή μας. Ελπίζουμε ότι δε θα γίνει. Να είστε καλά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φλώρινας
Χρόνια πολλά στους απανταχού Φλωρινιώτες και σε όλους τους Έλληνες και να πω ότι αισθάνομαι πολύ καλά και πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας και Φλωρινιώτης ή εάν θέλετε Φλωρινιώτης και Έλληνας. Για άλλη μια φορά οι Φλωρινιώτες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, μακριά από όσα ακούγονταν και τίμησαν τη μέρα αυτή, τη διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Χρόνια πολλά σε όλους.
ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Δήμαρχος Φλώρινας
Με σεβασμό και αξιοπρέπεια τιμήσαμε σήμερα τους προγόνους μας, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα δημοκρατικά και ελεύθεροι.