«Εφαρμογή εντομοαπωθητικών σε παραγωγικά ζώα και χώρους ενσταβλισμού, για πρόληψη νοσημάτων μεταδιδόμενων με εξωπαράσιτα και έντομα»

ΘΕΜΑ: «Εφαρμογή εντομοαπωθητικών σε παραγωγικά ζώα και χώρους ενσταβλισμού, για πρόληψη νοσημάτων μεταδιδόμενων με εξωπαράσιτα και έντομα».

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Φλώρινας ενημερώνει όλους του κτηνοτρόφους ότι, εξαιτίας των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών των τελευταίων ημερών (υψηλές θερμοκρασίες, αυξημένη υγρασία), ευνοείται ο πολλαπλασιασμός εντόμων και εξωπαρασίτων που πολλές φορές είναι φορείς μεταδιδόμενων ασθενειών μεταξύ των ζώων.

Για τον λόγο αυτό συνιστάται η χρήση εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών ουσιών στα παραγωγικά ζώα και στους χώρους ενσταβλισμού τους, προς αποφυγή μετάδοσης ασθενειών όπως η Οζώδης Δερματίτιδα βοοειδών, ο Καταρροϊκός Πυρετός αιγ/των, ο Πυρετός του Δυτικού Νείλου σε ιπποειδή και, επιπλέον, εξαιτίας πληροφοριών περί έντονης έξαρσής τους σε γειτονικές χώρες.

Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι μετά τη χρήση αυτών των ουσιών, να τηρούν τους χρόνους αναμονής για τα παραγόμενα προϊόντα τους και, για κάθε υποψία ασθένειας να απευθύνονται στα κατά τόπους αρμόδια Κτηνιατρικά Γραφεία.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΔΑΟΚ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΤΙΝΗΣ