Επισκέψεις του Δημάρχου Φλώρινας στους αγιασμούς του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου

Στον αγιασμό των σχολικών μονάδων του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Φλώρινας, παρευρέθηκε την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ.κ. Θεόκλητος. O κ. Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές και τους καθηγητές καλή σχολική χρονιά, με πρόοδο και προκοπή, με ηρεμία και διάβασμα, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους, ενώ ευχήθηκε καλό κουράγιο και στους γονείς των μαθητών, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και τις ανάγκες των παιδιών τους, αλλά και στους καθηγητές για το δύσκολο έργο που επιτελούν.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στις ενέργειες του Δήμου Φλώρινας για τη βελτίωση των σχολικών κτιρίων, αλλά και των σχολικών υποδομών γενικότερα, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκτελούνται έργα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000,00 €), ενώ στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, έχουν ενταχθεί έργα για τις σχολικές μονάδες, ύψους περίπου ενός εκατομμύριου εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.600.000,00 €).

Τέλος, είπε ότι ο σκοπός του Δήμου Φλώρινας είναι κάθε σχολική του μονάδα να αποτελεί ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές του και ως κέλυφος της μάθησης να ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα.