Ενάντια στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας μεταναστών στη ΒΕΥΗ

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΒΕΥΗ
 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντινίδης Στάθης, σχετικά με τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έστω και αργά υπάρχει μια κινητικότητα και κατατίθενται προτάσεις για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών με τη δημιουργία κέντρων κράτησης. Αλλά ακόμα και σε αυτήν την προσπάθεια παρατηρείται η προχειρότητα στη λήψη των αποφάσεων.
Η Ν.Δ. συμφώνησε στην κατεύθυνση μιας τέτοιας λύσης, αφού και ως κυβέρνηση την είχε προτείνει με τη βασική όμως προϋπόθεση να υπάρχουν συγκεκριμένοι και απαράβατοι όροι, συγκεκριμένα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης αλλά και ασφάλειας για τους κατοίκους των περιοχών που θα επιλεγούν.
Στην περιοχή μας κυκλοφορεί ευρέως ότι ένας τέτοιος προεπιλεγμένος χώρος είναι το στρατόπεδο της Βεύης. Ένας χώρος ερειπωμένος και κατεστραμμένος που δεν υφίσταται ως στρατόπεδο εδώ και 30 χρόνια.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Ελευθέριο Οικονόμου, στον οποίο έθεσα υπόψη τα δεδομένα του συγκεκριμένου χώρου, η απάντηση ήταν ότι δεν έχει προταθεί ο συγκεκριμένος χώρος αλλά και κάθε χώρος που θα προταθεί θα ελεγχθεί για τη δυνατότητα να μετατραπεί σε κέντρο κράτησης.
Αυτό από μόνο του καθιστά απαγορευτική κάθε σκέψη για τη δημιουργία κέντρου κράτησης στη Βεύη, γιατί το στρατόπεδο βρίσκεται εντός του οικισμού, δεν υπάρχει περίφραξη, τα κτίρια είναι κατεστραμμένα – τα περισσότερα δεν έχουν ούτε σκεπές – άρα μιλάμε για μη ύπαρξη στρατοπέδου.
Θα περίμενα τη σπουδή για την εξεύρεση τέτοιου χώρου να την είχαμε δει και για τα τεράστια συσσωρευμένα προβλήματα της περιοχής μας.
Για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
Για την ανεργία.
Για την επαναλειτουργία του ορυχείου Βεύης.
Για την ένταξη καθέτου άξονα της Εγνατίας.
Για την επαναλειτουργία του τρένου και την άρση της αναστολής λειτουργίας των τμημάτων του ΤΕΙ, ζητήματα για τα οποία δρομολογούνται λύσεις και για μία σειρά ακόμα σημαντικών θεμάτων».