Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα δημοτικού

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

 

Ο τρόπος υλοποίησης των δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων σε μαθητές του Δημοτικού, τα οποία θα υλοποιηθούν από φοιτητές της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, συζητήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 στο γραφείο του Δημάρχου Φλώρινας.

Παρόντες στη συζήτηση ήταν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής της Φλώρινας κ. Χαράλαμπος Λεμονίδης, ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης κ. Βαγγέλης Σταυρίδης, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Τσούλης, οι σχολικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Κασκαμανίδης και Στέλλα Κασίδου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Γιάννης Μπάτσιος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση των δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων σε μαθητές δημοτικού και συγκεκριμένα, η επιλογή του χώρου, η ασφάλεια των μαθητών που θα συμμετέχουν, τα μαθήματα που θα διδαχτούν, ο τρόπος επιλογής των μαθητών και γενικότερα όλες οι λεπτομέρειες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πριν την οριστικοποίηση και την έναρξη των μαθημάτων, θα υπάρξει και άλλη μια συνάντηση με το Πανεπιστήμιο, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων Δήμου Φλώρινας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και ακολούθως, θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος υλοποίησης αυτών.

Να σημειωθεί, ότι τα δωρεάν μαθήματα που θα ξεκινήσουν, δε θα αφορούν μόνο στη φετινή σχολική χρονιά, αλλά θα συνεχιστούν και τις επόμενες,  και για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η σωστή οργάνωση.

Φλώρινα, 15-03-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ