Αντιπροσωπεία του Δήμου Φλώρινας επισκέφθηκε τον Δήμο Levashovo της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Τον Δήμο Levashovo της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας, με τον οποίο έχει αδερφοποιηθεί ο Δήμος Φλώρινας, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Φλώρινας από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου 2018. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, με αφορμή τον εορτασμό των τριακοσίων ετών της περιοχής του Δήμου Levashovo.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φλώρινας, η οποία αποτελούνταν από τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Σίπκα και τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Σωτήρη Τσορμπάρη, συμμετείχε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της περιοχής, ενώ παράλληλα συναντήθηκε με φορείς, με μέλη συλλόγων, αλλά και με εκπροσώπους της εκκλησίας της Ρωσίας.

Ο κ. Δήμαρχος, συνομιλώντας με τον ομόλογό του Δήμαρχο του Levashovo κ. Σεργκέη Νικολάη Φεντόροφ, αναφέρθηκε σε θέματα σχετικά με τη συνεργασία των δύο Δήμων σε πολιτιστικό, αλλά και εμπορικό επίπεδο, ενώ καθορίστηκε και το πλάνο των επόμενων επαφών και συναντήσεων.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της χάρτας συνεργασίας που υπογράφηκε το Σεπτέμβριο του 2017, μαθητές από Δήμο Levashovo της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας θα επισκεφθούν τον Δήμο Φλώρινας και θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως από την 01 έως και τις 10 Αυγούστου 2018.