Το ημερολόγιο (μιας πτήσης)

Το ημερολόγιο (μιας πτήσης)

-Ένας πολιτικός συνταξίδευε αεροπορικός στην πρώτη θέση με ένα πολίτη, ο πολιτικός καθ΄ όλη την διάρκεια της πτήσης ήταν απασχολημένος με το smartphone.

-Ο πολίτης περίμενε την στιγμή που θα το κλείσει, έτσι θα του δινόταν η ευκαιρία να ανταλλάξει μερικές απόψεις, όμως η πτήση κόντευε να φτάσει στο τέλος και ο πολιτικός συνέχιζε να είναι «πάνω» στο smartphone.

-Ο πολίτης αποφάσισε να κάνει την αρχή και είπε: Κάθεσαι δίπλα στο παράθυρο και πετάμε χαμηλά θα μπορούσες όλη αυτή την ώρα να θαυμάζεις το υπέροχο τοπίο που απεικονίζεται κάτω στην γη, εσύ αντίθετα απορροφήθηκες στο «μηχανάκι» σου.

-Ο πολιτικός ούτε καν πήρα τα μάτια του από το smartphone, απλά του απάντησε ψυχρά: Αυτό που αποκαλείς μηχανάκι είναι απαραίτητο για εμένα όσο και τα ρούχα μου, από εδώ μπορώ να επικοινωνώ να ενημερωθώ και να βρω ότι θέλω.

-Ο πολίτης πανέξυπνος κατάφερε να κάνει την αρχή και να τον οδηγήσει εκεί που ήθελε, με χαμηλή φωνή του λέει: Μπορούμε να βάλουμε ένα στοίχημα, άπλωσε το χέρι του και έδειξε στον πολιτικό ένα μεγάλο χαρτονόμισμα! αυτό θα είναι δικό σου αν μπορείς να απαντήσεις σε μια ερώτηση, θα σου δώσω τον χρόνο να ψάξεις σε αυτό που κρατάς μέχρι το τέλος της πτήσης. Ο πολιτικός γεμάτος αυτοπεποίθηση δέχτηκε αμέσως το στοίχημα χωρίς κανένα δισταγμό.

-Ο πολίτης του είπε: Τι είναι αυτό που όταν γεννιέται δεν έχει ωριμότητα, όταν μεγαλώνει την αποκτά και όταν γερνά μετανιώνει για τις επιλογές του.

-Ο πολιτικός έδωσε τις λέξεις κλειδιά και αυτόματα εμφανίστηκε το αποτέλεσμα, ο Ψηφοφόρος ήταν η απάντηση. Έχασα δεν μπορώ να σου πω είπε και αμέσως έκλεισε το smartphone γεμάτος ενοχές αλλά και αποφασισμένος να αλλάξει την τακτική του.-

 

Κεντρική ιδέα: Η τεχνολογία είναι απαραίτητη στους πολιτικούς, πρωτίστως όμως οι κοινωνικές και προσωπικές επαφές.

 

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος – Εκδότης