Εμένα δεν μου αξίζει.. (Άρθρο του Δημήτρη Ιωαννίδη)

Εμένα δεν μου αξίζει.. (Άρθρο του Δημήτρη Ιωαννίδη)

Τις τελευταίες ώρες διαβάζω συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως αυτή η κυβέρνηση «σας αξίζει» ή «μας αξίζει». Όλοι γράφουν για τον προδότη πρωθυπουργό της χώρας μας, τον πολιτικό που έταξε όσο κανείς άλλος, γι’ αυτόν που τόσο εύκολα θα τα άλλαζε όλα. Για τον ηγέτη που ανέλαβε τα ηνία ενός κόμματος εκτός βουλής και κατάφερε να το οδηγήσει στην κυβέρνηση. Για τον «λαοπρόβλητο», που όμως σήμερα είναι κλεισμένος στη «γυάλα» του Μαξίμου πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ που τον φυλούν από εκείνους που κάποτε χόρευαν στο Σύνταγμα για χάρη του.

Επίσης, τα σχόλια για τον εταίρο της κυβέρνησης είναι εξίσου πολλά. Ο «κωλοτούμπας», ο άνθρωπος της καρέκλας, αυτός που άλλα λέει και άλλα κάνει. Φωτογραφίες με στολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, φωτογραφίες με μέλη βασιλικών οικογενειών αλλά και πολλά βίντεο με διάφορες βαρυσήμαντες δηλώσεις του.

Και  αυτό το δίδυμο επέλεξε η πλειοψηφία να μας κυβερνήσει. Όχι μια, αλλά δυο φορές. Αλλά μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Μόνο που η «συμφωνία» για το Σκοπιανό αποδεικνύει το αντίστροφο. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες. Αυτές που «γεννούν» οι δικές μας επιλογές.

Ο χτύπος του πολυαναμενόμενου τηλεφωνήματος ακούστηκε. Μετά από έντονες προσπάθειες ο Τσίπρας (χωρίς να βγάλει έρπη) και ο Κοτζιάς έλυσαν το πρόβλημα. Ένα πρόβλημα χωρίς να είναι δικό μας βέβαια. Η συμφωνία έκλεισε. Μια συμφωνία που τη γνωρίζουν λίγοι αλλά αφορά την ιστορία χιλιάδων ετών ενός λαού, του Ελληνικού. Της  χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία και άλλαξε τη ροή της παγκόσμιας ιστορίας.

Οι αγώνες του Ελληνικού λαού κάτω από δύσκολες συνθήκες στο πέρασμα των χρόνων για την Ελευθερία και την Δημοκρατία αμαυρώνονται. Οι θυσίες των προγόνων μας πάνε χαμένες. Η πίστη για τη μεταλαμπάδευση των ιδεών και των ιδανικών χάνεται.

Πιστεύω πως δεν μου αξίζει και δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Δεν αξίζει στις λαμπρές και ένδοξες σελίδες της Ιστορίας μας. Δεν αξίζει στις γενεές που δεν φοβήθηκαν το θάνατο για να ζούμε ελεύθεροι  και υπερήφανοι ως  Έλληνες, ως Μακεδόνες. Ως εδώ..

Δημήτρης Ιωαννίδης
Γεωπόνος ΑΠΘ – Εδαφολόγος MSc
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ