Εκρηκτικό κλίμα στο νοσοκομείο Φλώρινας – σωρεία μηνυτήριων αναφορών

 

Εκρηκτικό κλίμα στο νοσοκομείο Φλώρινας – σωρεία μηνυτήριων αναφορών

Γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

Ξεπερνούν τις δέκα οι μηνυτήριες αναφορές που υποβλήθηκαν σε γιατρούς νοσηλευτές αλλά και ασθενείς του νοσοκομείου Φλώρινας,  οι οποίες δυναμίτισαν τις ήδη διαταραγμένες εργασιακές σχέσεις στο νοσοκομείο.

Δεν γνωρίζουμε και δεν είναι θέμα δικό μας το ποιος έχει δίκιο. Θα το βρει η δικαιοσύνη μιας και ακολουθείται πλέον η δικαστική οδός, για τη διερεύνηση όλων των στοιχείων.

Αυτό που εμείς επισημαίνουμε είναι ότι στο νοσοκομείο επικρατεί πολεμική ατμόσφαιρα και φυσικά είναι αδύνατη κάθε συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων.

 Χάθηκε η όποια ηρεμία και κανονικότητα στη λειτουργία του, που κερδήθηκε το τελευταίο διάστημα με την αλλαγή του διοικητή και με τις 11 προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν εντός του 2018. Το προηγούμενο κλίμα ωχριά μπροστά στα νέα δεδομένα και εξελίξεις. Η εργασιακή ηρεμία είναι πια όνειρο απατηλό. Η συνεργασία μεταξύ των τμημάτων αδύνατη.

Η διοίκηση του νοσοκομείου  αλλά και η 3η ΥΠΕ επιβάλλεται να λάβουν άμεσα μέτρα προκειμένου να περισώσουν ό,τι μπορεί να περισωθεί. Χρειάζονται τολμηρές και ψύχραιμες  αποφάσεις  για να αποσοβηθεί η ολική κατάρρευση του νοσοκομείου. Τέτοιο νοσηρό κλίμα δεν υπήρξε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες.

Αλήθεια, είναι κανείς τόσο αφελής  για να πιστέψει ότι θάρθουν γιατροί να δουλέψουν  σένα τόσο ζοφερό και αντιεργασιακό κλίμα;

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στο νοσοκομείο μας έστειλε ένα δελτίο τύπου σχετικά με την οδυνηρή κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτό. Λίγες ώρες αργότερα ακολουθεί mail με το οποίο μας λένε  «Παρακαλούμε για την μη δημοσίευση προκειμένου να αποφύγουμε ποινικές ευθύνες. Θα σας ενημερώσουμε Δευτέρα με νέο Δελτίο Τύπου». Βέβαια το διοικητικό συμβούλιο δεν μας απέστειλε νεότερο mail.

Δεν θα δημοσιεύσουμε το δελτίο τύπου, όμως δεν μπορούμε να μην το κρίνουμε.

Στο ολιγόλογο mail  μας λένε ότι θέλουν να αποφύγουν «ποινικές ευθύνες» γι’ αυτό και δεν θέλουν τη δημοσίευση και όχι για το αληθές ή όχι των γραφομένων τους.

Η διοίκηση ενός σωματείου αν πιστεύει ότι διώκονται οι εργαζόμενοι του είναι υποχρεωμένη να πει την αλήθεια να τους στηρίξει, πηγαίνοντας και στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο τους. Αυτό είναι το καθήκον και η υποχρέωση της.  Διαφορετικά, αν τα όσα λένε είναι ψευδή και ανυπόστατα να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη απ’ αυτούς που έθιξαν με το δελτίο τύπου.

Θέλει «αρετήν και τόλμη η ελευθερία» αγαπητά μέλη του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων στο νοσοκομείο».

Διαφορετικά είστε για το θεαθήναι.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης