Διότι! (Γράφει ο Σπύρος Α. Ηλιάδης)

Διότι!
 
-Οι πολιτικές «ανοησίες» είναι γνώρισμα της εποχής μας, η μετριότητα και η υποκρισία των πολιτικών είναι ανεκτή μέχρι ένα σημείο. Ο τυχοδιωκτισμός, η αρπαχτή και το ψεύδος όχι.
-Διότι το να διαψεύδεις γεγονότα και να στηρίζεις με σθένος πράγματα που ξεπουλάς δεν είναι γνώρισμα πολιτικού που σέβεται τον εαυτό του και την πολιτική πορεία του.
-Διότι το να προβάλεις την σταθερότητα σου την στιγμή που αυτογελοιοποιείσαι με την ταύτιση σου προς συγκεκριμένες γραμμές, άμεσα και χωρίς αναστολές είναι ανόητο.
-Διότι το να λες ότι δεν είσαι εξαρτημένος από «ξένα» συμφέροντα και κατεστημένα την στιγμή που εκτελείς εντολές δεν είσαι σοβαρός πολιτικός.
-Διότι το να καμαρώνεις ότι είσαι υπόδειγμα πολιτικού ενώ ξέρεις ότι είσαι κατευθυνόμενος και ελεγχόμενος είναι αυταπάτη.
-Διότι το να επιμένεις ότι υπηρετείς την πολιτική και ταυτόχρονα να προσπαθείς εναγωνίως να διαμορφώσεις κλίμα υπέρ συγκεκριμένης επιλογής και να μεταβάλλεσαι σε εργαλείο άθλιας επιρροής είναι ανοησία.
-Διότι το να λες ότι είσαι πολιτικός της εντιμότητας, της λαϊκής βούλησης, ότι κατέχεις το προσόν της αυθεντίας επί παντός του επιστητού και ότι ο λαός σε ακολουθεί αυτό είναι στα ώρια της διαστροφής.
-Διότι η πολιτική Κυβίστηση (κοινώς κωλοτούμπα) είναι η θέση που ο δρών καταλήγει στο έδαφος ύπτια, διασφαλίζοντας την συνέχεια του αξιώματος που κατέχει· κάνοντας το καρπούζι πεπόνι.-
 
 
Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος Εκδότης