Γιατί πρέπει να είμαι στο Συλλαλητήριο ; (Γράφει ο Δημήτριος Γάκης)

Γιατί πρέπει να είμαι στο Συλλαλητήριο ;

Φλώρινα! Μια πόλη μαγική! Μια πόλη τόσο μικρή , ώστε να χωράει μέσα σε μία χαράδρα, μα τόσο μεγάλη σε Καλλιέργεια και Πολιτισμό. Μια πόλη Φτωχή μα τόσο Πλούσια σε αισθήματα και χιούμορ. Μια πόλη Ξεχασμένη από το Κέντρο μα τόσο σημαντική από Αρχαιοτάτων χρόνων. Μια πόλη που υπήρξε η Αδελφή της μεγαλύτερης Ελληνικής πόλης της Μακεδονίας , πριν την απελευθέρωση, του Μοναστηριού. Μια πόλη που η στρατηγική σημασία της φάνηκε στα τέλη του 1949 και που χάρις στην Γενναιότητα των παιδιών της η Μακεδονία παρέμεινε Ελληνική. Εκεί δόθηκε η μάχη των μαχών για την Μακεδονία και την Ελλάδα. Όμως η  πόλη και ο νομός πλήρωσαν το βαρύτερο τίμημα σε ανθρώπινες ψυχές και περιουσίες από όλη την Ελλάδα.

Και όμως αυτή η μικρή πόλη είναι Κέντρο Πολιτισμού και Γραμμάτων. Είναι ο Φάρος που εκπέμπει προς Βορρά και Νότο. Είναι ο δεσμός της Ελλάδος με τους κατοίκους των «Σκοπίων».  Πέρα από τα σύνορα έφυγαν οι οπαδοί του Κομμουνιστικού Ολοκληρωτισμού  και Ανατολικού Πολιτισμού, ενώ εδώθε έμειναν οι Ελληνόφρονες οπαδοί του Ελληνικού Πολιτισμού δηλαδή του Δυτικού Πολιτισμού. Αλλά αυτά τελείωσαν με την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού και την κατάρρευση των τοιχών. Το μίσος, από την μεριά μας τελείωσε. Ενδεικτική η θέση του Ορθόδοξου ΚΚΕ. Από την άλλη πλευρά όμως;

Εδώ πρέπει να τονίσω την διαφωνία  με την ρήση του Κων/νου Καραμανλή «Ανήκομεν εις την Δύση»

Η Δύση,  αρχίζει από την Ελλάδα αγαπητοί συμπατριώτες! Εδώ γεννήθηκε ο Δυτικός Πολιτισμός και εξαπλώθηκε προς Δυσμάς. Για τους Λόγιους αυτοί ανήκουν στον Πολιτισμό μας!  Εάν μελετήσετε την Ανατολή θα διαπιστώσετε, ότι σχεδόν καμία χώρα δεν έχει την Δημοκρατία, το Διακαιικό σύστημα, την ισονομία την ισηγορία κλπ  του σύγχρονου Δυτικού πολιτισμού. Ο ακρογωνιαίος λίθος του Δυτικού πολιτισμού είναι εδώ!

Ομοίως, οφείλω να τονίσω , ότι η Ελλάδα δεν τελειώνει στην Φλώρινα , προς Βορρά όπως μας δίδασκαν στα βιβλία της Γεωγραφίας. Η Ελλάδα αρχίζει από την Φλώρινα. Αλλά προσέξτε «Δεν τελειώνει εδώ»!

Για εμάς οι Σκοπιανοί Πολίτες είναι Αδέλφια, Φίλοι, Συγγενείς! Δεν μας χωρίζει πια το Εμφυλιοπολεμικό μίσος. Εμείς τους έχουμε απλώσει το χέρι εδώ και πολλά χρόνια.

‘Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τις Ηγεσίες τους. Αυτοί συνεχίζουν να ζουν με εμφυλιοπολεμικό μίσος. Παιδιά αυτών που προσπάθησαν να αποσπάσουν την Μακεδονία από την Δύση, Συνεχίζουν να διατηρούν τις ιδέες του Πανσλαβισμού! Συνεχίζουν, τα Σταλινικά απομεινάρια να μεθοδεύουν την Άλωση της Μακεδονίας. Με την βλακώδη παραποίηση της Ιστορίας, με την επεκτατική πρόβλεψη στο Σύνταγμα, με την επιθετική προπαγάνδα , με την κλοπή του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Όμως πεθαίνουν, τελειώνουν, σβήνουν..

Τρέχουν λοιπόν τα «Συμφέροντα» που λυμαίνονται και απομυζούν το Κρατίδιο και συνεργάζονται με το Σταλινικό καθεστώς του να σώσουν την παρτίδα. Αυτοί που καταδυναστεύουν τους πολίτες του. Τους οποίους χειραγωγούν με τις Γκαιμπελικές μεθόδους προπαγάνδας. Μεταξύ αυτών και ‘Ελληνες Πολιτικοί ή Πατρόνες τους με μετοχές στα Καζίνα, στα Πετρέλαια, στις Τράπεζες, στις Επιχειρήσεις. Αυτοί που παίρνουν υπερκέρδη από τα άθλια μεροκάματα, από την αγορά των σταφυλιών  για ένα κομμάτι ψωμί και την νομιμοποίηση τους μέσω Βουλγαρίας, από το λαθρεμπόριο Πετρελαίου…

Όλοι αυτοί είναι πίσω από την προδοτική Συμφωνία που ετοιμάζουν. Μια συμφωνία που στοχεύει να εμποδίσει την βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών όπως δεν βελτιώθηκε και των Βουλγάρων. Βιτρίνα η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Μια συμφωνία που στοχεύει στην κατάτμηση της Ελλάδος, ώστε να πάψει να είναι ενοχλητική και να ξεπουληθεί εύκολα για ένα κομμάτι ψωμί στα οικονομικά συμφέροντα… Το δήλωσε, άλλωστε δημόσια, εδώ και δεκαετίες ο θεωρητικός της Παγκοσμιοποίησης, Χένρυ Κίσινγκερ.

Μια συμφωνία που πρέπει να τελειώνει διότι παίζεται μία διελκυστίνδα μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας που θέλει να εγκαταστήσει αντιβάση στην Αμερικανική βάση του Κοσσόβου!

Ξέρουν πολύ καλά ότι αν σου στερήσουν τα λεφτά εξακολουθείς να ζεις, αν σου πάρουν το σπίτι εξακολουθείς να ζεις, αν σου πάρουν όμως το όνομα ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ! Σκεφθείτε να σβήσω το όνομά σας από τα αρχεία όλων των υπηρεσιών. Είστε άυλοι…

Σε όλα αυτά εμείς πρέπει να αντιδράσουμε.

Πρέπει να διατρανώσουμε ότι δεν ξεπουλάμε το όνομα μας.

Ότι «δεν Μασάμε» από τα ασύστολα ψέματά τους

Μακεδόνες γεννηθήκαμε! Μακεδόνες θα πεθάνουμε, ακόμη και πρόωρα αν χρειασθεί.

Το όνομά μας δεν το εκχωρούμε και θα τιμωρήσουμε σκληρά όλους τους ψεύτες, δόλιους, ανθέλληνες που προσπαθούν να μας διχάσουν. Όπως το κάναμε και στο παρελθόν.

Με αυτόν τον τρόπο βοηθούμε και τους κακόμοιρους χειμαζόμενους πολίτες του γειτονικού Κρατιδίου

Όλοι, λοιπόν, στο Συλλαλητήριο της 6ης Ιουνίου 2018 στην Φλώρινα, με ηρεμία και νηφαλιότητα χωρίς να απαντήσουμε σε προκλήσεις !

Δημήτριος Μιχαήλ Γάκης