«Έτσι έσπασε η αλυσίδα»

«Έτσι έσπασε η αλυσίδα»

Σε μια χώρα κάπου στην άκρη της γης υπήρχε μεγάλη διαπλοκή στο ποδόσφαιρο, πρόεδροι παράγοντες και διαιτητές είχαν στήσει την δική του «παράγκα».

Τις νίκες τις έπαιρναν οι ομάδες που είχαν καλύτερη πρόσβαση στην διαπλοκή, οι καλές και άξιες έμεναν πίσω διότι δεν είχαν την δύναμη να εξουσιάζουν – ελέγχουν το διεφθαρμένο αθλητικό σύστημα.

Έτσι οι αγώνες δεν είχαν το αποτέλεσμα που περίμεναν οι φίλαθλοι, ήταν απρόβλεπτοι και οι εκπλήξεις συχνές.

Στις ποδοσφαιρικές ομάδες όμως υπήρχαν και παίκτες με ιδανικά και αξίες, κάποια στιγμή ένα παίκτης αποφάσισε να βάλει τέλος στην διαπλοκή με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Σε έναν αγώνα που ήταν ισόπαλος ο διαιτητής έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι προκειμένου να κερδίσει η ομάδα που προγραμμάτισε η «παράγκα», επέλεξαν τον παίκτη με την φανέλα 10! ο παίκτης προθυμοποιήθηκε να χτυπήσει το πέναλτι, έχοντας στο μυαλό του από την αρχή να βγάλει επιδεικτικά την μπάλα έξω από τα δίχτυα, έτσι και έγινε, η κερκίδα σηκώθηκε στον αέρα όλοι οι φίλαθλοι χειροκρότησαν την πράξη του ποδοσφαιριστή, από εκείνη τη ημέρα και μετά πρόεδροι παράγοντες και διαιτητές άλλαξαν τρόπο σκέψεις γκρέμισαν την «παράγκα», το ποδόσφαιρο μεταμορφώθηκε σε πραγματικό άθλημα όπου κέρδιζε πάντα ο καλύτερος… ένας παίκτης «έσπασε την αλυσίδα»!!!

 

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ