Η γιορτή της μητέρας στον Παπαγιάννη

Η γιορτή της μητέρας στον Παπαγιάννη

Η Εκκλησία γιορτάζει στις 2 Φεβρουαρίου την Υπαπαντή του Χριστού και στο πρόσωπο της Παναγίας τιμά κάθε μητέρα.

Για την μητέρα έχουν γραφτεί εξαιρετικά κείμενα, πεζά και ποιήματα και έχουν φιλοτεχνηθεί θαυμάσια έργα τέχνης. Όλα αποτυπώνουν την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό για το πρόσωπο της μητέρας, γιατί είναι αυτή που κάνει τα πάντα, μέσα σε αντιξοότητες, για να οδηγήσει ενωμένη την οικογένειά της και να μεγαλώσει τα παιδιά της για ένα καλύτερο αύριο.

Η μητέρα είναι το αξιολογότερο ζωντανό πλάσμα, χαίρεται για τη γέννηση των παιδιών της, πιστεύει στην αξία τους, θρέφει τη σοφία τους και καλλιεργεί τη δύναμή τους. Είναι σαν ένα ευλογημένο καντήλι που καίει αδιάκοπα στην ατέλειωτη νύχτα της ζωής σκορπίζοντας γύρω του φως, γαλήνια, ευγενικά, στοργικά.

Η ηρωικότερη μάχη δεν γίνεται από στρατούς αλλά από τις μητέρες των ανθρώπων για να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Έτσι το πεπρωμένο ενός παιδιού καθορίζεται από τις προσπάθειες της μητέρας του. Οι μεγάλες προσωπικότητες αυτού του κόσμου οφείλουν το μεγαλείο τους στις μητέρες τους. Ο Α. Λίνκολν έλεγε: ότι είμαι ή ελπίζω να γίνω το χρωστώ στη μητέρα μου. Η μάνα είναι η γλυκιά αγκαλιά που αναζητεί το παιδί για να μην βουλιάξει στο πέλαγος της ζωής, όπως περιγράφει ο Α. Παπαδιαμάντης.

Δίκαια ονομάζουμε τη γη μητέρα, αφού  την ποδοπατάμε κι αυτή δεν παύει να μας δίνει καρπούς και να μας θρέφει.

Αυτό το μήνυμα για το ρόλο της μητέρας στη ζωή και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε μια τρυφερή και γλυκιά ατμόσφαιρα εξέφρασαν οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Παπαγιάννη στις μανούλες τους με την καθοδήγηση των νηπιαγωγών τους, κ. Κ. Φλώρου και κ. Β. Σκένδου, στην εκδήλωση που οργάνωσε το Νηπιαγωγείο Παπαγιάννη σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Μετά τον εκκλησιασμό οι μικροί μαθητές εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους πρόσφεραν βραβεία, αγκαλιές και φιλιά  στις μανούλες τους,  μηνύματα, συνθήματα, ποιήματα, έπαιξαν παιχνίδια και άφησαν όλοι μαζί το αποτύπωμά τους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλες οι μητέρες του χωριού, ο Εφημέριος του χωριού Ε. Σκενδέρης ο οποίος έκοψε και τη βασιλόπιτα του νηπιαγωγείου, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Ζ. Γαζέας, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας κ. Κ. Σαββάκης και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Κ. Βαϊρινού.

Χρόνια Πολλά

σε όλες τις μανούλες