Στη Φλώρινα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών 3-6 Ιουλίου

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ 3-6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Για δεύτερη χρονιά το πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών πραγματοποιείται στη Φλώρινα στις 3,4,5 και 6 Ιουλίου 2014 στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Φλώρινας.

Είναι συνδιοργάνωση της πανελλήνιας ομοσπονδίας άρσης βαρών , της ΠΕ Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πύρος Δήμας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του από την προηγούμενη διοργάνωση,  γι’ αυτό και φέτος   το πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών περιλαμβάνει το σύνολο των επί μέρους αθλημάτων. Γίνεται ενιαίο δηλαδή είναι όλες οι κατηγορίες παίδων κορασίδων νέων νεανίδων νέων ανδρών,  νέων γυναικών και ανδρών γυναικών . Αντιλαμβάνεται κανείς ότι 450 αθλητές , οι καλύτεροι από όλη την Ελλάδα μετά από αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα  θα βγουν και οι εθνικές ομάδες γιατί έχουμε μπροστά στο καλεντάρι παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο κ. Δήμας ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια από την Ομοσπονδία το 2016 ή το 2017 οι ευρωπαϊκοί αγώνες άρσης βαρών νέων,  να γίνουν στη Φλώρινα.

Στη συνέντευξη που δόθηκε την Πέμπτη 3.714 στο γραφείο του Δημάρχου είπαν:

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ, Δήμαρχος Φλώρινας

Καλωσορίζουμε σήμερα στην Φλώρινα τον Πύρρο Δήμα και όλους τους αθλητές της άρσης βαρών  σ’ αυτή τη συνδιοργάνωση που κάνουμε με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Είναι μία συνδιοργάνωση που γίνεται ειδικά για το πρωτάθλημα της άρσης βαρών το πανελλαδικό και φέτος είναι πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη που αφορούσε μόνο τους έφηβους, ενώ αυτή όλες τις ηλικίες.

Ως Δήμος έχουμε αναλάβει κάποια έξοδα της διοργάνωσης και κάποια η Περιφέρεια και πιστεύω ότι έχουμε καταβάλει τα μέγιστα για την επιτυχία του πρωταθλήματος αλλά και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα της Φλώρινας αλλά και ειδικότερα στην προβολή του τόπου μας.

Κάνοντας όλες αυτές τις διοργανώσεις αθλητικές και πολιτιστικές προσπαθούμε να προσελκύσουμε κόσμο από όλη την Ελλάδα να επισκεφτούν την πόλη μας διότι η Φλώρινα έχει να προσφέρει πολλά σ’ όλους τους Έλληνες, έχει να προσφέρει θέματα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, την τέχνη και το φυσικό τοπίο.

Σας καλωσορίζω κ. Δήμα στην πόλη μας και εύχομαι να περάσετε ωραία και να έχετε επιτυχία σ’ αυτήν την διοργάνωση.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας

Με τη σειρά μου καλωσορίζω την ομοσπονδία άρσης βαρών και κυρίως τον Πρόεδρο μαζί με το επιτελείο του. Χαίρομαι που για άλλη μια φορά γίνεται στη Φλώρινα γιατί πιστεύω ότι μπορούμε μέσα από συνεργασίες να διοργανώσουμε αγώνες πανελληνίου χαρακτήρα. Νομίζω ότι έχουμε δώσει εξετάσεις και πήγαμε καλά. Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και πιάνουμε από τα μαλλιά αυτή την ευκαιρία γιατί πολύ σωστά είπε και ο κ. Δήμαρχος ότι με αυτή την διοργάνωση και τους αθλητές μας διαφημίζουμε τον τόπο μας, το Νομό της Φλώρινας και προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό σε όλο το Νομό από τον Πρώτο πολίτη μέχρι και τον τελευταίο.

Ως Π.Ε. Φλώρινας στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια με όλες τις οικονομικές δυνάμεις που έχουμε, δείχνουμε ηθική συμπαράσταση στην ομοσπονδία και έχουμε μια καλή συνεργασία μέχρι σήμερα και πιστεύω και το υπόλοιπο τριήμερο και αυτό είναι ο κυριότερος παράγοντας.

Καλωσορίζω και πάλι όλους τους αθλητές και όλους τους παράγοντες ,εύχομαι καλή επιτυχία και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την επιλογή του Νομού μας για την διεξαγωγή αυτού του πρωταθλήματος.

Σας ευχαριστώ κ. Πύρρο και εύχομαι και σε άλλες τέτοιες επιτυχίες. Το τιμόνι της Ομοσπονδίας είναι στιβαρό, το κρατάτε καλά, καλή δύναμη και να πάρετε τα καλύτερα από το νομό μας.

 

ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ, πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας άρσης βαρών

Να σας ευχαριστήσω κι εγώ απ’ τη πλευρά μου.  Η συνδιοργάνωση  και με τον δήμο και με την περιφέρεια είναι η δεύτερη διοργάνωση όπως είπε και ο δήμαρχος αλλά αυτή τη φορά είναι το μεγαλύτερο γεγονός  της χρονιάς για την άρση βαρών.  Το πανελλήνιο πρωτάθλημα γίνεται ενιαίο δηλαδή είναι όλες οι κατηγορίες παίδων κορασίδων νέων νεανίδων νέων ανδρών,  νέων γυναικών και ανδρών γυναικών . Αντιλαμβάνεστε ότι είναι 450 αθλητές  οι καλύτεροι από όλη την Ελλάδα μετά από αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα  θα βγουν και οι εθνικές ομάδες γιατί έχουμε μπροστά στο καλεντάρι παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Αλμάτι στο Καζακιστάν και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στην Κύπρο .

Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον δήμαρχο και τον κύριο Ηλιάδη για την συμπαράστασή τους και τώρα και πριν και όπως είπε και ο κύριος Ηλιάδης και στο μέλλον θα έχουμε ανάλογες συνεργασίες . Αυτό που εύχομαι και θέλω να κάνω στον Νομό Φλώρινας είναι ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων.  Αυτός είναι και ο στόχος της ομοσπονδίας κάποια στιγμή να φέρουμε εδώ ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων.

Έχει τις υψηλές προδιαγραφές η περιοχή να κάνει ένα τέτοιο πρωτάθλημα είμαι μέλος  του διοικητικού συμβουλίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας και έχουμε ανοίξει πόρτες με την παγκόσμια ομοσπονδία ώστε στο μέλλον να κάνουμε τέτοιες διοργανώσεις στην Ελλάδα.  Σιγά σιγά πιστεύω ότι η ομοσπονδία είχε πολλά χρέη όλα αυτά τα χρόνια γι αυτό και γίνεται ενιαίο το πανελλήνιο πρωτάθλημα φέτος.  Πιστεύω ότι βγαίνουμε από αυτό το οικονομικό πρόβλημα.  Το 2015 θα είναι καλύτερο για μας.  Θα μπορέσουμε να στηρίξουμε περισσότερα νέα παιδιά.  Έχουμε αθλητές υψηλού επιπέδου  πέρσι πήραμε 15 μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις, σε μεσογειακούς σε παγκόσμια, σε ευρωπαϊκά.  Είμαι ευχαριστημένος που ακόμα και με τα λίγα πετύχαμε πάρα πολλά αλλά πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα είναι καλύτερα τα πράγματα για εμάς .

Σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από τη καρδιά μου για την στήριξη και  τη βοήθεια όλο αυτό το διάστημα.

Ο στόχος την ομοσπονδίας είναι η αποκέντρωση, στις μεγάλες πόλεις Αθήνα Θεσσαλονίκη είναι δύσκολο τα παιδιά να ασχολούνται με την άρση βαρών στην περιφέρεια. Έχουμε δει ότι έχουμε περισσότερες δυνατότητες, τα παιδιά έχουν χρόνο και περισσότερες δυνατότητες να πετύχουν μεγάλα πράγματα.  Στην Αθήνα για να πάει ένα παιδί να γυμναστεί κάνει ολόκληρο ταξίδι μια ώρα να πάει και μια να γυρίσει και μια ώρα η προπόνηση , χάνει όλο το απόγευμα πότε να διαβάσει , πότε να γυμναστεί.