Στη «γειτονιά των Αγγέλων» βρίσκεται πλέον ένας από τους καλύτερους Φλωρινιώτες ποδοσφαιριστές ο Ηλίας Σταφυλίδης

Στη «γειτονιά των Αγγέλων» βρίσκεται πλέον ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ο Ηλίας Σταφυλίδης

 

Γεννήθηκε το 1920 στη Φλώρινα και…κλότσησε για πρώτη φορά στην τοπική «Ελλάς»  πριν αγωνιστεί στη συνέχεια στον Άρη Έδεσσας.

Στη συνέχεια τον βρήκε ο πόλεμος και το 1942 αιχμαλωτίστηκε από τους Ναζί και οδηγήθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία. Επιβίωσε σε συνθήκες επιεικώς τραγικές και γύρισε στην Ελλάδα με το τέλος του πολέμου.

Το 1945 τον έφερε στον ΠΑΟ ο Μιχάλης Παπάζογλου όταν αυτός ετοιμαζόταν να πάει στην Ολλανδία για δουλειά και ποδόσφαιρο (στη Φένλο).

Έμεινε στους «πράσινους» έξι χρόνια και πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 1949, το κύπελλο του 1948 και το πρωτάθλημα Αθηνών του 1949.

Επρόκειτο για έναν απροσπέλαστο μπακ που ήταν επτά φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα και ήταν …περίφημες οι εκτελέσεις φάουλ και πέναλτι καθώς η μπάλα αποκτούσε τέτοια ταχύτητα που ο τερματοφύλακας δεν την έβλεπε. Είναι γνωστή η ιστορία του Χριστόπουλου (ΟΣΦΠ), ο οποίος προσπάθησε να αποκρούσει το 1949 σουτ του Σταφυλίδη και έπεσε αναίσθητος.

Τα επόμενα χρόνια ο Σταφυλίδης είχε ένα μαγαζί κοντά στο γήπεδο της Λεωφόρου και επισκεύαζε ραδιόφωνα. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ζούσε στη Νέα Μάκρη .

πηγή: http://www.leoforos.gr