ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΡΑΤΕ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 & 22/1/2012, το σεμινάριο Διαιτησίας και Προπονητικής Αγωνιστικού Καράτε, στο Φιλίππειο  Κλειστό Γυμναστήριο της Βέροιας.
Το σεμινάριο διοργάνωσε ο υπεύθυνος επιτροπής διαιτησίας για την Βόρεια Ελλάδα Νικόλαος Πανετσίδης, και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής και γραμματέας της Ευρωπαϊκής επιτροπής διαιτησία Κος  Ηλίας Χρήστου. Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη αφού το παρόν έδωσαν 40 από τα 45 ενεργά σωματεία της Βόρειας Ελλάδας.
Ο σύλλογος ήταν παρόν με την μεγάλη αγωνιστική ομάδα (έφηβοι και νέοι) οι προπονητές sensei Κορομπίλης Γ. ο senpai Τσουλιάς Γ. ο διαιτητής Κορομπίλης Ν. ο Πρόεδρος Τσαρτσιταλίδης Κ. και ο Έφορος Τσομπανόπουλος Δ.
Το θέμα του σεμιναρίου ήταν οι νέοι κανονισμοί της WKF που ισχύουν από 1/1/2012 σε όλες τις διοργανώσεις του αγωνιστικού καράτε.

Τσαρτσιταλίδης Κίμων (πρόεδρος): Το σεμινάριο ήταν πολύ διαφωτιστικό, και πιστεύω πως οι νέοι κανονισμοί είναι προς την σωστή κατεύθυνση, για την προαγωγή του αθλήματος, αφού σταματάνε τις σκοπιμότητες και ωθούν το αθλητή να αγωνίζεται με όποιο σκορ και να κερδίζει, επίσης περιορίζει στο ελάχιστο την όποια σκοπιμότητα του κεντρικού διαιτητή.
Βέβαια παρακολουθήσαμε και πέρσι ανάλογο σεμινάριο αλλά τώρα είχε και πρακτική εφαρμογή, δεν μένει παρά να δούμε στην εφαρμογή τους νέους κανονισμούς στο πανελλήνιο. Ο σύλλογος θα συμμετάσχει και στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας την Κυριακή 29/1/2012 προκειμένου οι αθλητές του συλλόγου να αγωνισθούν και να συνηθίσουν στους νέους κανόνες ώστε να αποφύγουν τα λάθη στο Πανελλήνιο.
Λυπάμαι μόνο, που για λόγους που μόνο οι προπονητές και τα Δ.Σ γνωρίζουν, δεν συμμετείχαν τα υπόλοιπα σωματεία καράτε της Φλώρινας μιας και αυτό το σεμινάριο ήταν το επίσημο της Ομοσπονδίας μας.

Κορομπίλης Νικόλαος (εθνικός διαιτητής): οι κανονισμοί αυτοί πιστεύω πως είναι σε θέση να διαλύσουν τα όποια σύννεφα σκίαζαν το άθλημά μας.
Τώρα θα είναι 4 κριτές και ο κεντρικός διαιτητής δεν έχει το δικαίωμα να διακόψει το παιχνίδι εάν δεν έχει τουλάχιστον δυο σημαίες από τους κριτές, οι πόντοι από ποινές καταργούνται, η παθητικότητα τιμωρείται, ανέφερα δυο – τρεις καινοτομίες πολύ βασικές για τον αγωνιζόμενο που προωθούν το άθλημα. Θα κάνουμε και πρακτική εφαρμογή στο διασυλλογικό την Κυριακή και πιστεύω πως βοηθηθεί το άθλημα και οι αγωνιζόμενοι πρωτίστως και στην συνέχεια εμείς σαν διαιτητές.